Anders Ekborg om svåra ekonomiska krisen med fästmön

Anders Ekborg sätter upp ”Chess” på Helsingborg arena i juli.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Lisa Lind och Anders Ekborg är förlovade, men har ännu inte bestämt något kring bröllop.
Foto: JULIA DANSARIE

Anders Ekborg är tillbaka på scen igen efter coronaavbrottet.

Vägen dit var lång för både honom och fästmön Lisa Lind. När det såg som mörkast ut ekonomiskt övervägde att sälja huset.

– Vi kom ut starkare om något, säger han.

Skådespelaren slog igenom redan i början av 1990-talet medan artisten Anders Ekborg fick vänta till 1996, då han gjorde ett stortartat avtryck i rollen som Karl Oskar i musikalen ”Kristina från Duvemåla”.

Succén fortsatte in på det nya årtusendet och 2002 fick han en roll i ”Chess” – som han nu återvänt till 20 år senare när den sätts upp i Helsingborg.

– Det är en produktionsapparat som har varit i gång, och sedan ringde de mig och frågade om jag ville vara med: och jättekul att vara med och göra samma roll som jag gjorde för 20 år sedan, säger han.

Det nygamla jobbet innebär att han pendlat mellan hemmet i Stockholm, Helsingborg och Göteborg där han fram tills nyligen gjorde ”Så som i himmelen”.

– Det har varit utmanande, säger han.

Övervägde att sälja huset

Samtidigt är det ingenting mot de senaste åren. Ekonomiskt drabbade pandemin många hårt, men för Anders Ekborg och fästmön Lisa Lind var det extra tufft.

– När man jobbar i bägge branscherna som är värst drabbad.. det har varit dubbelt upp, ingen av oss har haft ett vanligt jobb med trygg inkomst.

– Hon jobbar inom hotell- och restaurangbranschen så det har också varit en otrolig smäll. Nu plötsligt finns det ingen personal för att många har gjort annat, så det är turbulent.

Ett tag funderade de på att sälja huset.

– Hade det varit längre hade man undrat om man inte skulle sälja huset. Det är det många av mina kolleger som har fått göra, vilket är helt fruktansvärt. Att gå från hus och hem. Men vi har klarat oss.

För egen del klarade han sig tack vare pengar i sitt bolag.

– Jag tror många av oss tappade både tro och hopp. Det var jävligt tråkigt.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.