Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ANDERS BJÖRKMAN: Det finns en stark historia som aldrig berättats

Hur är årets "Stjärnorna på slottet" jämfört med tidigare säsonger? Det blev mest glada toner när musikanten Monica Dominique berättade om sitt liv.
Till sist efterlyste de andra något som gick i moll.
Vänlig och glad och oerhört musikalisk, det var bilden man hade av Monica Dominique. Den bilden bekräftades i går, även om den vidgades en smula och visade Dominiques mångsidighet. Ingen svärta, ingen gripande berättelse ur livet, inte ett enda skelett rasslade fram ur garderoben. Vid middagen startade de andra en nästan brutal utfrågning och det blev komiskt när förslag på otillbörligheter haglade över den 70-åriga fnissiga damen, som inte kunde bikta sig i brist på synd.
Men det var ändå en rätt underhållande timme med "Stjärnorna på slottet".
Två händelser i hennes karriär var intressanta.
Gals and pals är den bästa sånggrupp Sverige har haft och Monica berättade om katastrofen, när två av medlemmarna tog livet av sig. Jag hade velat höra mer, för jag vet att också andra i gruppen mådde mycket dåligt. Där finns en stark historia som aldrig berättats och borde bli en bok om Gals and pals.
"Zick zack" var Dominiques tv- fiasko och hon sa att hon inte kunde gå till affären och köpa två liter mjölk för alla arga tittare.
För yngre tittare är det svårt att förstå kraften i en rejäl tittarstorm på 80-talet.
"Zick zack" är tv:s största fiasko genom tiderna. Förväntningarna var skyhöga inför nya lördagsunderhållningen 1988 med fyra färgglada programledare och mycket axelvadd i kavajerna.
Två orutinerade damer, Dominique och Pa Neumülller, balanserades med två rutinerade sportgrabbar, Tommy Engstrand och Bengt Bedrup. "Zick zack" var spel och lek och höjdpunkten lottodragning direkt i tv - ovanligt på den tiden. En speciell maskin, döpt till Drakula, spottade ut numrerade kulor.
I premiären trillade två kulor ut samtidigt, så antalet bollar och nummer inte stämde. Tommy Engstrand läste gång på gång raden, paniken spred sig i studion, Neumüller såg rädd ut, Dominique fnissade nervöst och en blek Bedrup backade ut ur bild.
Tre miljoner tittare var rasande, stormen höll i sig, Bedrup och Dominique hoppade snart av och efter en period med två programledare lades "Zick zack" ner i förtid. Det var därför Monica Dominique inte kunde gå och köpa två liter mjölk.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!