Anders Bagges längtan inför flytten till slottet

Anders Bagge tävlar i finalen av Melodifestivalen med låten ”Bigger than the Universe”
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Anders Bagge pendlar mellan turné och en husflytt under sommaren.

Den nya enorma villan är ett slott från 1600-talet där han ska bo med kärleken Johanna Lind Bagge.

– Jag längtar, berättar Anders Bagge.

Efter Melodifestivalen, som blev Anders Bagges, 54, debut på riktigt som artist, så har han spenderat sin sommar på turné.

– Jag har åkt runt land och rike, berättar Anders Bagge, som är på väg till ännu en spelning, i Skellefteå.

Under sommaren har det inte blivit mycket ledig tid för Anders Bagge. Förutom ett tajt turnéschema är han mitt uppe i en husflytt med kärleken Johanna Lind Bagge, 50. Utöver flytten har kärleksparet också fått en ny tillökning i familjen – nya valpen Signe. 

– Jag har kört stenhårt, det har varit mycket saker. Jag håller på med mina maskiner i trädgården så fort jag får tid över, jag klipper gräsmattor, jag håller på med hundarna.

– Det har inte varit någon ledig tid, bara jobb. Så är man hemma en dag, så har man fullt ös från morgonen till kvällen. I går höll jag på på ängen, jag gjorde en häststig. För vi ska ha ponnyridning på lördag, vi har ett hundkalas på slottet. Så det är det vi håller på med. 

”Vi är hemmamänniskor”

Det nya huset, eller rättare sagt slottet, ligger på Ekerö. Slottet är från 1600-talet och är drygt 1 500 kvadratmeter stort, med en mark på sex hektar. Prislappen landade på över 40 miljoner kronor när slottet såldes i början av mars i år. Men kärleksparet har inte bråttom att flytta in.

– Vi flyttar pö om pö, lite i taget. Vi flyttar dit saker, vi hämtar saker som vi har på ett lager, och sätter tillbaka i det andra huset. Vi säljer nog inte det huset förrän nästa sommar. Så vi kommer vara på båda platser. Jag längtar tills att alla saker och kläder finns där, och att man vaknar där varje morgon. Men vi har inte hunnit dit. Man behöver inte ha så bråttom. 

Vad ser du fram emot mest nu då?

– Semester. När allt är klart så ska jag och Johanna, när Signe är tillräckligt stor, åka på semester till något varmt land. Vi har faktiskt inte varit på ngn semester ihop. Jag reser inte så mycket, utan mest i Sverige, och då gillar jag ju att åka bil. Men om vi ska åka, då skulle jag vilja åka någonstans där man får uppleva natur. Madagaskar eller något sånt. Sen ska vi ner till Mallorca en sväng för min fru ska fotas, så vi ska vara där någon vecka. Men vi är hemmamänniskor, vi älskar att vara hemma. 

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Anders Bagge verkar ha fått mersmak för att göra musik och själv stå som avsändaren efter sitt deltagande i Melodifestivalen. Han berättar att han planerar att släppa julmusik, och förutom att släppa egen musik jobbar han just nu med ett nytt stjärnskott.

– Jag håller på att skriva musik för fulla muggar. Jag letar igenom alla låtar jag inte släppt, och försöker hitta låtar som man kan göra något med. Jag ska göra en julsingel. Sedan jobbar jag också med en tjej, som heter Viktoria Rönnefall, som jag varit mentor till sedan hon var liten. Vi ska skriva musik under hösten och släppa något. Hon sjunger så bra att man gråter. 

Se mer: Anders Bagge om ursäkten till Cornelia: ”Det där är bullshit”

Anders Bagge efter lördagens final i Melodifestivalen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.