Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anders Bagges hund Esther är död

Anders Bagges hund Esther är död. Foto: Jens L'Estrade
Anders Bagge i "Idol"-juryn. Foto: Olle Sporrong

Anders Bagges hund Esther är död.

Nu berättar "Idol"-profilen om sorgen över att hans älskade vän har gått bort.

"I dag slocknade den som gett mig mest kärlek i mitt liv", skriver han på Instagram.

Anders Bagge är förkrossad. Hans älskade hund Esther har gått bort efter en längre tids sjukdom och skador. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar "Idol"-profilen om sin sorg över hundens bortgång.

"Idag slocknade dina ögon, i dag slocknade den som gett mig mest kärlek i mitt liv. Jag älskar dig och vänta på mig där uppe, så fortsätter vi i evighet att alltid vara tillsammans. Din just nu förkrossade husse", skriver han i inlägget.

 

LÄS MER: Anders Bagge: "Det var traumatiskt"

Anders Bagge om kärleken till Esther

Bilden föreställer Esther i klädd en röd tröja. Hon blev tio år gammal. Anders Bagge har tidigare berättat om sin kärlek till hunden och har även tatuerat en bild på Esther på sin underarm.

– Esther finns alltid där. Det är unconditional love. Hon är inte som andra hundar jag haft. Hon vill se på tv med mig, lägga sig med mig. När det åskar lägger hon och jag oss under sängen. Det är hon som gör mig glad när jag är ledsen, sa han i "Malou efter tio" förra året och fortsatte:

– Hela kvällen får en bra start när Esther välkomnar en med en massa kärlek när man kommer hem. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg henne på Blocket för nio år sedan. Jag sa "henne måste jag ha".

 

 

 

 

LÄS MER: Anders Bagges hund Esther svårt sjuk

Esther skadades i helikopterolycka

Hunden Esther har varit nära döden vid flera tillfällen förut och Anders Bagge har tidigare berättat att han försökt förbereda sig på att hon en dag inte kommer att orka mer. 2010 var Esther med i en svår helikopterolycka där hon skadades så mycket att Anders Bagge tvngades att sondmata henne varannan timme och tvätta hennes sår.

– Hon fick en smäll över halsen, skar upp den och slog sönder käken. Veterinärerna ville avliva henne men jag sa "det gör ni absolut inte". Jag sondmatade henne, sprutade mat i hennes mage med spruta, sa han i "Malou efter tio" förra året.

 

LÄS MER: Bagge om rädslan att förlora hunden Esther

Anders Bagge: "Hon ska få ligga på ett ställe hon tycker om"

Esther blev frisk från sina skador, men 2014 kom nästa bakslag när hennes mage svullnade upp och hon slutade äta. Anders Bagge fick veta av veterinärerna att hon hade cancertumörer i kroppen. Esther opererades två gånger till, men trots det började "Idol"-domaren förbereda sig på att hunden kanske inte skulle orka länge till.

– Jag har fått så sjukt många chanser med henne. Vi har kamperat ihop. Den dagen hon ger upp får jag ta det. Då ska hon få ligga på den platsen hon alltid sitter på i trädgården. Det finns ett träd. Hon ska få ligga på ett ställe hon tycker om, sa Anders Bagge då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.