Anders Bagge: "Jag har hittat mig själv"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
På måndagen börjar den nya säsongen av "Idol". Nu berättar Anders Bagge om hjälpen han har fått av en personlig coach, en adhd-utredning och nya kärleken.
Foto: Olle Sporrong
"Jag mår faktiskt riktigt bra och det är skönt", säger Anders Bagge.
Foto: Olle Sporrong
Programledaren Pär Lernström och jurytrion Alexander Bard, Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge.
Foto: Olle Sporrong

Anders Bagge är tillbaka i "Idol"-juryn för sjätte gången.

Men i år är det som en ny människa - tack vare en personlig coach, en adhd-utredning och nya kärleken.

- Mycket har hänt de senaste åren. Jag har hittat mig själv, säger den populära jurymedlemmen.

Anders Bagge, 46, har suttit i juryn i "Idol" sedan 2008. Han berättade tidigt för Expressen om sina panikångestattacker och sin scenskräck. Något som har plågat honom under de tidigare åren, men i år är det en ny, mer självsäker Anders Bagge som sitter bredvid sina kolleger Laila Bagge, 41, och Alexander Bard, 53.

- Det här året känns bäst för mig att jag gör det. Det har varit år där jag inte har velat göra det. Att jag har suttit och känt att jag inte borde ha tackat ja, säger han och fortsätter:

- Men jag har börjat bli trygg i mig själv. Mycket har hänt de senaste åren. Jag har hittat mig själv. Det är skönt och fantastiskt. Nu känns det kul. Jag vill göra det.

Vad är det som har gjort att du har kommit till den här punkten?

- Jag tog in en människa för två år sen som har hjälpt till att styra upp och rensa bort massa saker. Allt ifrån bolag till människor. Styrt upp så att jag får en bättre struktur i livet. Nu har jag ett tätt gäng runtomkring mig som jag mår bra av.

- Jag har fått en människa, en spindel i nätet som har styrt upp. Och jag känner att jag kan börja leva igen. Och jag mår bäst av struktur.

Får hjälp att hantera stress

Personen, eller livscoachen, är den berömda företagaren och tennispappan Peter Carnello, 50, som förra året medverkade i tv-programmet "Skavlan" med sin familj.

- Han är jättebra. En bra partner, säger Anders Bagge.

Vad innebär det för dig personligen att han har kommit in i ditt liv?

- Det innebär att jag får mer tid. När man får många saker på ett bord blir man stressad och då blir det varken hackat eller malet.

Fick adhd-diagnos

Anders Bagge har i flera år känt att det har varit kaos omkring honom. Han har känt sig stressad av allt som ska göras och mått dåligt av det. Han sökte därför hjälp och gick på utredning för adhd.

- För ett år sedan fick jag reda på att jag hade det. Alla bitarna föll på plats och jag insåg varför jag varit på ett visst sätt. Och jag insåg att jag måste ordna upp i mitt liv. Med adhd behöver jag struktur. När jag inte vet vad jag ska göra springer jag bara runt.

- Jag mår faktiskt riktigt bra och det är skönt. Och så har jag börjat träna också, säger han nöjt.

- Inte mycket, men lite. Och det ska bli mer.

Ny hemlig flickvän

I hans liv finns nu också den nya flickvännen, som han än så länge har hållit hemlig.

- Det finns inget att berätta. Det är ingen känd människa, utan en vanlig seriös tjej. Vi är tillsammans och har det bra, säger han och ler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.