Amy Diamond. Foto: Mikeadelica
Amy Diamond. Foto: Mikeadelica

Amy tar hjälp av Max Martin

Publicerad
Uppdaterad
Amy Diamonds nya album har redan sålt guld - och nu ska även hennes video från nya singeln erövra publiken.
Låten - "Stay my baby" - har skrivits av Max Martin.
- Det var verkligen en upplevelse att jobba med honom, säger Amy.
Nyligen släpptes Amy Diamonds tredje skiva, som nu har sålt guld. På den har hon jobbat med bland andra Max Martin. Ingen dålig meritlista för en 15-åring.
– Det var jättekul att jobba med Max Martin. Pappa pratade med honom och frågade om han inte ville skriva en låt till mig, och det gjorde han och det är jag jätteglad för.
Det är inte bara Max Martin som ville skriva för Amy. Hon fick 140 låtar skickade till sig.
– Jag har bestämt alla låtarna som ska vara med. Vissa har inte alls passat min stil så de har jag valt bort. Det har varit mer vuxna låtar som inte passar en 15-åring.

Har en plan B


Skulle du vilja skriva själv?
– Jag har inte skrivit någonting till den här skivan, men jag skulle kunna tänka mig att börja göra det. Det kanske blir till nästa skiva.
Målmedveten, men Amy har ändå en plan B i bakfickan.
– Vi ska göra gymnasieval nu efter jul och jag ska välja frisör eller modedesign. Man får väl tre val, så jag måste komma på ett till. Jag vill allra helst ägna mig åt musiken, men jag känner att jag klara det jättebra samtidigt som skolan och då kan jag lika gärna utbilda mig så att man har något att falla tillbaka på. Om musiken inte skulle funka kan man ju inte bara: okej, nu är jag arbetslös liksom...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag