Amy Deasismont: ”Det är bra att vara lite naiv ibland”

Amy Deasismont har skrivit manus och spelar huvudrollen i nya serien ”Thunder in my heart”.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Amy Deasismont och Alexander Abdallah är två av huvudrollsinnehavarna i ”Thunder in my heart”.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Amy Deasismont.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon började skriva på serien 2015.

Sex år senare har Amy Deasismont verk ”Thunder in my heart” premiär på Viaplay – en serie där hon själv spelar huvudrollen.

– Känslorna har varit en berg- och dalbana, berättar Deasismont.

Amy Deasismont, 29, står inför sin debut som manusförfattare till Viaplays senaste serie ”Thunder in my heart” som har premiär i dag. Deasismont har själv en av huvudrollerna i serien.

– Jag känner mig väldigt glad och det är jättepirrigt. Det är nästan lite overkligt.

De andra två huvudrollsinnehavarna är Alexander Abdallah, känd från bland annat ”Snabba cash” och Julia Lyskova Juhlin, som gör sin skådespelardebut i tv.

Serien kommer att bjuda tittarna på både ljus och mörker, menar Deasismont.

– Vi följer tre karaktärer som är i början av sina vuxna liv, med allt vad det innebär. Serien tar upp ganska mörka delar av deras liv och deras trauman och även sånt som pågår just nu. Jag hoppas också att man ska känna hoppfullhet. Det är människor som försöker sitt bästa och som försöker hitta sin frihet och sin plats. Det går inte alltid jättebra, men det tror jag nog att vi alla kan relatera till.

Kämpat i sex år

Men att hon skulle stå här vid premiären för sin egenskrivna tv-serie i dag har varit långt ifrån självklart.

– Jag började skriva på det här manuset hösten 2015, så det är nästan sex år sedan. Första året visade jag inte det här för någon, säger hon.

Därefter följde år av omarbetningar och försök att sälja in serien till produktionsbolag och kanaler.

– När jag började var jag ganska hoppfull och lite naiv och tänkte: ”Jo, men det här ska jag se till att det blir av. Det kommer vara inspelning om ett år.” Jag hade inte helt förstått hur lång tid det skulle ta, vilket jag tror var bra. Det är bra att vara lite naiv ibland för då vågar man göra saker som kommer bli svåra, utan att man vet om det.

Stödet från sambon Charlie Gustafsson: ”Betytt supermycket”

En av de personer som har betytt mycket i processen har varit sambon, skådespelaren Charlie Gustafsson som bland annat känns igen från succén ”Vår tid är nu”.

– Han har så klart läst alla möjliga versioner av manuset. Vi har levt tillsammans i sex år och jag har skrivit på det här under lång tid, så självklart har han betytt supermycket. Han är ett jättestort stöd för mig i allt jag gör. Det har varit underbart att kunna få stöd när beslut ska tas och kunna bolla saker, säger hon.

– Vi stöttar varandra jättemycket. Vi är ju ärliga mot varandra så klart med vad vi tycker och så. Men vi gör vår egen grej också, även om vi jobbar i samma bransch har vi ju inte jobbat ihop.

Amy och Charlie tillsammans 2018.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Har ni någonsin funderat på att jobba tillsammans?

– Jag vet inte. Jag tror att vi skulle ha jättekul om vi jobbade ihop, men vi har väl alltid tänkt... Det är svårt att svara på, det beror på vad det är. Men vi ses ju så mycket annars ändå (skratt). Nej, men det är klart att det hade varit jätteroligt, men det är ingenting som måste ske, vi får se om det blir så, säger hon.

Hur ser du på framtiden?

– Jag vill jättegärna skriva mer. Jag har lite idéer på lite olika saker som jag skulle vilja skriva och som jag har börjat lite på.

– Jag älskar det här gänget. En dröm hade fått vara att jobba med de här personerna någon gång.

Vad ska du göra nu?

– Nu tänker jag att jag ska sova lite mer än vad jag har gjort det senaste året. Det ska bli skönt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.