Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Amerikanska showens råa skämt om ASAP Rocky – och Trump

Rapparen sitter häktad misstänkt för misshandel.
Foto: MARECHAL AURORE/ABACA / MARECHAL AURORE/ABACA STELLA PICTURES
Foto: SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK / SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Trevor Noah är inte rädd för att säga vad han tycker.

I den amerikanska showen ”The Daily Show” drar komikern nu råa skämt om ASAP Rocky, Sverige och Donald Trump. 

– Om ASAP är borta så kan ni sätta Donald Trump i svenskt fängelse och så vinner vi alla på det, säger Trevor Noah i programmet.

Den amerikanska rapparen ASAP Rocky sitter sedan den 5 juli häktad i Sverige misstänkt för misshandel. Fallet har engagerat världen över och USA:s president Donald Trump har personligen engagerat sig i fallet och även erbjudit sig att betala borgen.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier och åsikterna är delade. Nu har även den populära amerikanska tv-showen ”The Daily Show” med Trevor Noah som programledare, valt att lyfta händelsen. I showen berättar Trevor Noah händelseförloppet från början till slut och drar en hel del råa skämt av situationerna.

Svenska sjukvården

I showen ger Trevor Noah, Sverige en hel del kängor. Han säger bland annat att man tvingas bygga upp sina egna möbler i cellen och visar glatt upp bilder på Ikea-kartonger. Sedan visar Trevor Noah upp klippet som ASAP Rocky själv publicerat på sin Instagram, som visar hur två män följer efter honom och hans entourage. I klippet syns även ASAP Rockys livvakt säga till männen att sluta, detta är något som Trevor Noah skämtar om skulle ha med den svenska sjukvården att göra.

– Det här är vad som händer när du lever i ett land med fri vård. En enorm livvakt ber dig att gå i väg och du bara ”gör ditt värsta du, jag har inga läkarkostnader, skämtar han i showen.

”Sätta Donald Trump i svenskt fängelse”

Men det är inte bara på Sveriges bekostad som Trevor Noah gör sig rolig, även samtalen mellan Stefan Löven och Donald Trump tas upp. Trevor Noah menar hela att situationen med alla iblandade parter är absurd.

– Lyssna på den här berättelsen. Donald Trump, som är USA:s president, får ett samtal från sin vän Kanye West. Detta för att rädda en rappare, från ett svenskt häkte. Det här låter som en rubrik från en nyhetstidning som går på LSD. Det här är det galnaste någonsin, säger Trevor Noah.

Programledare tar även upp Donald Trumps tweet där han skriver att han försäkrat Stefan Löven om att det inte finns någon flyktrisk för ASAP Rocky och att han därför borde släppas från häktet. 

– Låt oss säga att ASAP faktiskt smiter. President Trump har erbjudit er hans personliga garanti på att det inte ska hända. Så det värsta tänkbara scenariot, om ASAP är borta så kan ni sätta Donald Trump i svenskt fängelse och så vinner vi alla på det, avslutar Trevor Noah.https://www.youtube.com/watch?v=MjVUgIaSQdE&=&feature=youtu.be

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.