Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amerikanska juryns vändning – sågar Kläfford: ”Kände inget”

Chris Kläfford medverkar i ”Americas got talent”
Chris Kläfford kan bli en av 11 finalister i America's got talent.Foto: Youtube.
Chris Kläfford: ”Mina låtar är personliga”Foto: Youtube.
Foto: Youtube.
Foto: Youtube.

Han har kallats för ”nationens älskling” – men nattens semifinal av ”America's got talent” var tuff för svenske Chris Kläfford. 

Trots stående ovationer från publiken möttes han efter ett känslosamt framträdande av några iskalla jurymedlemmar. 

– Den här låten fick mig inte att känna någonting, säger jurymedlemmen Howie Mendel efter att Kläffords uppträdande.

Redan under kvartsfinalen mötte 30-åriga Chris Kläfford en kall jury efter att ha framfört sin egen låt ”Cold at the Altar” – men räddades den gången av publikens röster. 

När den svenske artisten ska kliva upp på scen under natten mot tisdag, svensk tid, är det juryns ord han minns.

– Mina låtar är extremt personliga. Att skriva musik är för mig som att skriva dagbok, säger Chris Kläfford innan han applåderas in av publiken. 

”Jag är redan på konserten” 

Med bara 22 akter kvar i tävlingen sjöng Kläfford från sitt hjärta när han dedikerade nattens sång ”If Not With You, For You” till sina föräldrar. 

Med den känslosamma låten hoppades han kunna vinna över juryn som tidigare varit tveksamma till hans egenskrivna låtar. Men även denna gång verkade de tveksamma till artistens musikval. 

Efter framträdandet menade jurymedlemmarna Howie Mendel och Simon Cowell att Kläfford borde gå tillbaka till att sjunga covers. 

Till musikerns försvar kom jurymedlemmen Julianne Hough som tillsammans med publiken gav Chris Kläfford stående ovationer efter det känslosamma framträdandet. 

Även Gabrielle Union och Queen Latifah hyllade svensken. 

– Jag är redan på konserten och hör publiken sjunga med till den här låten, sa Queen Latifah. 

Bara 11 akter går vidare 

Om kvällens prestation räcker för att ta Chris Kläfford vidare till final återstår att se. Bara 11 akter kommer att gå vidare och resultatet från nattens semifinal presenteras först under onsdagskvällen.

Förra året hade ”America's Got Talent” i snitt 14 miljoner tittare per program, vilket gör det till ett av USA:s mest populära.

https://www.youtube.com/watch?v=eRBLdIdTJ7o

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.