Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska tvillingarna avslöjade stora bluffen hos Dr Phil i tv

Utsidan ser ut som ett vanligt lyxhus i kalifornisk stil, men insidan överraskar desto mer.
Angelica och Jessica Lagergren medverkade i Dr.Phil efter att deras bilder blivit stulna.
Foto: Skärmdump / Youtube
Dr.Phils utredare fick fram att ”Maria” inte existerar på riktigt.
Foto: Skärmdump / Youtube
David lurades av ”Maria” som stal tvillingarnas bilder.
Foto: Skärmdump / Youtube

Den svenska influencern Angelica Lagergrens bilder stals och användes för att lura en amerikansk man på pengar – eftersom han trodde att han gift sig med kvinnan på bilderna.

Nu berättar Angelica och hennes tvillingsyster Jessica om händelsen hos Phil McGraw i det populära pratprogrammet Dr Phil.

– Angelica har ingenting med det här att göra. Hon har inte låtsas vara ”Maria”. Det är högst troligt att det är en nigeriansk man, troligen i 20-årsåldern, som har stulit deras identitet och det är vem du har pratat med, säger Dr Phil i showen till den utsatta personen.

Angelica Lagergren, 35, hade ingen aning om att hennes bilder användes i syfte att ”catfisha” en man i USA.

Personen som stal bilderna utgav sig för att heta ”Maria Donna Walker” och på internet träffade ”Maria” den amerikanska mannen David, som blev störtförälskad.

I ett avsnitt av Dr Phil uppmärksammas händelsen och David berättar där om hur han träffade ”Maria” och att de hade haft en relation i två och ett halvt år.

Enligt ”Maria” hade hon ett arv som var värt 8,8 miljoner amerikanska dollar, men att hon var tvungen att gifta sig för att få tillgång till arvet. 

David trodde att giftermålet skulle ske över internet och delade därför med sig av signatur. Sedan dess har han trott att arvet skulle föras över till hans konto inom kort, så att han och ”Maria” kunde börja leva sina liv tillsammans.

– Jag skickade 1 500 dollar i månaden till advokaten som har kontroll över vårt arv, berättar David för Phil ”Dr Phil” McGraw.

Tror inte på dem

Dr Phil och hans utredare undersöker därför om det verkligen finns någon som heter ”Maria Donna Walker” och som bor i USA. De får då fram att det inte gör det.

– Ingen person med det här namnet och detta födelsedatum har någonsin bott i USA. Personen existerar inte, säger Dr Phil i programmet.

De kommer även fram till att den bank som ”Marias” arv ska finnas på inte heller existerar.

Dr Phil bjuder sedan in de svenska tvillingarna Angelica och Jessica Lagergren och förklarar för David att ”Maria” inte är en riktig person, utan att någon har stulit tvillingarnas bilder.

– Jag heter inte Maria. Mitt namn är Angelica och jag bor i Stockholm och jag har också en tvillingsyster, säger influencern Angelica Lagergren i programmet.

David tror dock till en början att det är Angelica som har lurat honom innan Dr Phil förklarar att så inte är fallet.

– Angelica har ingenting med det här att göra. Hon har inte låtsas vara ”Maria”. Det är högst troligt att det är en nigeriansk man, troligen i 20-årsåldern, som har stulit deras identitet och det är vem du har pratat med, säger Dr Phil.

– Angelica och hennes syster har konton på sociala medier. Och den här nigerianen har sannolikt stulit deras bilder och låtsas vara dem.

När sanningen går upp för David ber han svenskarna om ursäkt.

– Angelica, förlåt mig, säger han i programmet.

Blev kontaktad på Facebook

Phil McGraw betonar att systrarna Lagergren inte har något med bluffen att göra. De är också offer för bedragaren.

– Alla ni tre är offer. De har inget att göra med detta, mer än att ha fått sin identitet stulen. Jag vill vara mycket tydlig med det, säger han.

Angelica och Jessica Lagergren har diskuterat sin medverkan i Dr Phil i podcasten ”Tvillingpodden”.

Där berättar de att de tidigare i år fick reda på att Dr Phils redaktion letade efter Angelica och att de behövde komma i kontakt med henne. Därefter blev hon kontaktad av en producent på Facebook.

– Det är en sak att vara med i ”Malou”, ”Efter fem” och ”Nyhetsmorgon”... men Dr Phil!, säger Jessica Lagergren i podcasten.

Expressen har varit i kontakt med Angelica och Jessica Lagergren.

Se klippet från Dr Phil med Angelica och Jessica här:

https://www.youtube.com/watch?v=Fe-LgnbZhx4&feature=emb_logo
Det här är Dr Phil.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.