Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Amber låg ”naken och blödande” medan Depp urinerade på möbler

Johnny Depp.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Amber Heard anländer till rättegången.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Rättegången där skådespelaren Johnny Depp stämt den brittiska tidningen The Suns ägare och ansvariga utgivare för förtal fortsätter. 

Nu har även Amber Heards vän Raquel ”Rocky” Pennington vittnat. 

– Då sa Amber att Johnny slet av henne hennes nattlinne och att hon låg naken bland krossat glas på golvet. Hon var helt blöt av alkohol och blödde, säger vittnet enligt The Sun.  

Johnny Depp har stämt den brittiska tidningen The Sun för förtal efter att de beskrev honom som ”hustrumisshandlare” i en artikel 2018. Detta efter att hans ex-fru, skådespelerskan Amber Heard bland annat anklagat honom för misshandel under deras förhållande. Johnny Depp och Amber Heard skilde sig 2017. Rättegången inleddes i London den 7 juli och förväntas avslutas nästa vecka.

The Sun menar på via sina advokater att publiceringen inte kan anses som förtal – då den baseras på flera vittnesmål, foton och flera ljudupptagningar och sms. 

Flera har vittnat till Depps fördel – som menar på att han inte har några aggressiva tendenser, bland annat hans ex-fru Vanessa Paradis. 

Även Amber Heard har haft flera som stöttat henne under rättegången – nu senast vittnade hennes vän Raquel ”Rocky” Pennington. Hon säger i rätten att hon var rädd att Johnny Depp skulle ”råka döda hennes vän”, det skriver The Sun. Hon berättar om en speciell händelse som ska ha hänt i en lägenhet i Australien 2015. 

– Hon berättade att de hade bråkat för att Johnny hade druckit igen, vilket han hade lovat att han inte skulle göra. 

Då ska Depp ha kastat spritflaskan mot Heard och sagt något i stil med ”ta den då”. 

– Hon sa att han kastade glasflaskor mot henne och att det var glas överallt runtom henne som skar in i hennes fötter. Vid detta tillfälle sa Amber att Johnny slet av henne nattlinnet och att hon låg naken bland krossat glas på golvet. Hon var helt blöt av alkohol och blödde. 

Målade med blod

Pennington säger även i sitt vittnesmål att Depp ska ha skurit av en bit av sin fingertopp under samma bråk i Australien. 

– Hon sa att hon gick i väg för att klä på sig och då hade han tagit sitt blodiga finger och skrivit över väggarna och på lampskärmarna i rummet. När hon kom tillbaka stod han också och urinerade på möbler och han hade slagit sönder tv-apparaten, säger vännen i rätten enligt The Sun. 

Johnny Depp och Vanessa Paradis har två barn har vuxit upp 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.