Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Amber Heard nekas ny rättegång

Foto: MICHAEL REYNOLDS / POOL / EPA EPA POOL
Foto: EVELYN HOCKSTEIN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Amber Heard nekas en ny rättegång i förtalsmålet mot exmaken Johnny Depp.

Heard har påstått att en person i juryn inte var kallad till rättegången och inte granskad ordentligt och att domen mot henne därför inte är rättvis.

Det tillbakavisas nu av en domare, skriver New York Post. 

Det var i början av juni som Amber Heard dömdes för förtal av sin exman Johnny Depp och dömdes till att betala drygt 100 miljoner kronor till honom.

Juryn ansåg att Amber Heard förtalade Johnny Depp i den uppmärksammade artikeln i Washington Post där hon säger sig ha varit utsatt för relationsvåld, dock utan att nämna Johnny Depps namn.

Juryn menar att uttalandet var falskt, ärekränkande och sagt med illvilja. 

Men juryn dömde även Johnny Depp för att ha förtalat sin exfru och gav därmed Amber Heard rätt i en av hennes tre åtalspunkter. Det handlar om uttalanden som Johnny Depps advokat gjorde i MailOnline om att Amber Heard hade misshandlat Johnny Depp.

Amber Heard överklagade

Amber Heard överklagade domen på flera punkter, bland annat för att hennes advokater menar att juryns slutsats inte har stöd i bevisningen och att en person i i juryn inte var ordentligt granskad. Heard och hennes advokater ville därför ha en ny rättegång.

”Inte fördomsfullt på något sätt”

Nu nekas Heard en ny rättegång, av domaren Penney Azcarate som konstaterar att jurymedlemmen var granskad, satt med under hela rättegången, var med och överlade och sedan kom fram till domen.

”Heard påstår inte att jurymedlemmens inkludering har behandlat henne fördomsfullt på något sätt”, står det i beslutet.

”Det enda beviset i rätten är att jurymedlemmen och alla jurymedlemmar följde sina eder, instruktioner och order. Denna rätt är bundna till juryns kompetenta dom”, står det vidare i avslagsbeslutet om en ny rättegång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.