Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amanda Winberg: Så mycket pengar tjänar jag

Amanda Winberg gästar Ellinor Svenssons program ”Q&A”.
Foto: Expressen
Amanda Winberg kom tvåa i ”Idol” 2015.
Foto: OLLE SPORRONG

Amanda Winberg är artisten som slutade tvåa i ”Idol” för drygt tre år sedan, och som på kuppen blivit en stor influencer. 

I programmet ”Q&A” med Ellinor Svensson berättar hon nu om framtiden, hur mycket pengar hon tjänar på Instagram och vad hon får mest hat för. 

För drygt tre år sedan slog Amanda Winberg, 22, igenom när hon slutade tvåa i ”Idol” 2015. 

Sedan dess har hon blivit en profil på Instagram med fler än 68 000 följare, samtidigt som hon satsar på sin musikkarriär. 

I nya avsnittet av Expressen TV:s ”Q&A” med Ellinor Svensson avslöjar Amanda Winberg hur mycket pengar hon tjänar på samarbeten på sitt Instagram-konto. Som influencer har du nämligen möjligheten att få betalt för samarbeten, men i Amandas fall varierar prislappen enormt beroende på vad det handlar om. 

– Om det är välgörenhet eller ett klädmärke som jag verkligen tycker om har jag många gånger gjort det bara får att jag tycker att det känns fett att inte ta betalt, säger hon i programmet. Men helt lönelös blir hon inte, Amanda Winberg säger att hon definitivt vet sitt värde och kan ta förhandla. Efter framgången i ”Idol” kan hon i dag försörja sig på livet som artist och influencer. 

Hånas för kroppsdelen

– Ett större företag som jag känner kan betala tar jag lite mer, säger artisten och fortsätter avslöja att det finns samarbeten som varit sexsiffriga:

– Det har varit allt från 0 kronor till 120 kanske. 

Men samtidigt har framgången en baksida. Liksom många andra influencers vittnar Amanda Winberg om ett hårt klimat i kommentarsfälten på sociala medier, och sedan hon slog igenom och slutade tvåa i ”Idol” efter Martin Almgren har det eskalerat. 

– För mig är det väldigt svårt, för det är absolut på en helt annan nivå som offentlig person, om man nu är det. Men det är jobbigare att jag har följare som kanske själva får uppleva det och se att det klimatet är det vi lever i. Jag vill inte att det ska vara ett normalt beteende eller en norm så det är snarare det som jag tycker känns jobbigt, säger Amanda Winberg. 


”Jag har en panna som rymmer en hjärna”

En av grejerna hon hånas för är sin panna. Något hon själv tycker är en udda kroppsdel att tycka något om överhuvudtaget:

– Det är väl en av de kommentarerna fått mest. Jag har en hög panna. Jag har en panna, det är så sjukt, tro det eller ej, säger Amanda Winberg och skrattar innan hon fortsätter:

– För mig är det lugnt, jag har fått höra kommentarer om min panna sen jag var jätteliten. Jag är skitstolt över att jag har en panna som rymmer en hjärna, det är inget mer med det. 

Här kan du se hela avsnittet med Amanda Winberg där hon bland annat pratar om hat, hemliga kärleken och framgången. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.