Amanda Ooms om kärleken till Thåström

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Amanda Ooms.
Foto: Yessica Thor
Joakim Thåström.
Foto: Ronny Johannesson

Tre gånger har Amanda Ooms blivit ihop med Joakim Thåström.

Den här gången hoppas hon att det håller.

- Lämnar han mig nu så får det vara för min del med män, säger skådespelerskan till Tara.

Det är nästan en saga för god för att vara sann. Hur det myt­omspunna exparet Amanda Ooms och Joakim Thåström återförenades efter att båda hade nått medelåldern.

På 80-talet var de det snygga konstnärsparet­ som levde rövare i Stockholms nattliv - och i 30-årsåldern gjorde de ytterligare ett försök.

Ända sedan dess har Amanda Ooms, 49, trånat efter sin själsfrände.

"Tröttnade"

- Jag slutade prata om det, för folk var så trötta på att höra att jag var olyckligt kär i Joakim. Men jag åkte runt i hela Europa och satte ljus i alla kyrkor och bad om att få honom tillbaka, berättar hon i tidningen Tara.

Och slutligen blev hennes bön hörd.

Efter ett kraschat äktenskap med fotografen J H Engström, 44, hittade filmstjärnan och rockstjärnan varandra igen för ett par år sedan.

- Nu när jag har fått mitt livs kärlek tillbaka så släpper jag honom aldrig. Lämnar han mig nu så får det vara för min del med män.

I dag lever Amanda Ooms och Joakim Thåström, 57, som särbor i Stockholm och Värmland. De har båda barn från tidigare förhållanden - och försöker ­undvika att dela tråkiga vardagssysslor för att i stället kunna umgås med mer kvalitet, mer passionerat.

Glad person

Den tidigare så rastlösa mångsysslaren säger att förhållandet gjort henne till en glad person - och hon vet av egen erfarenhet när en relation är rätt:

- Kan du vila hos honom, skratta och har bra sex, så var nöjd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.