Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amanda fick stående ovationer av hela juryn

"Jag är så himla glad just nu, jag mår verkligen bra. Jag har längtat så länge efter detta", säger Amanda.

Amanda Winberg fick stående ovationer av juryn och hyllades av tv-tittarna.

När det stod klart att hon gått vidare till kvalfinalen i "Idol" var hon jublande glad.

– Det känns helt otroligt och alldeles fantastiskt, säger hon.

Hon fick smeknamnet "Ghetto-Barbie" redan under sin audition där hon klev in med sina blonda lockar och överraskade med att rappa. Även under den första kvalkvällen i "Idol" tog Amanda Winberg, 19, från Kungsbacka juryn med storm med sin version av Iggy Azaleas "Fancy". Hon vann även tittarnas hjärtan och röstades vidare till fredagens kvalfinal tillsammans med Anna-Sofia Monrov, 16, från Luleå.

– Jag är så himla glad just nu, jag mår verkligen bra. Jag har längtat så länge efter detta. Jag har gått sedan maj och taggat för detta. Det har varit helt fantastiskt att få köra live och för stor publik. Jag är så himla glad att jag får göra det igen, säger Amanda efter sändningen.

 

LÄS MER: Amanda överraskar hela Idol-juryn.

 

– Att människor har röstat är det som känns så otroligt. Att folket har valt, fortsätter hon.

Efter framträdandet fick hon stående ovationer av juryn.

– När jag såg det, det var helt obeskrivligt. Jag hade hoppats på att få bra respons så klart, men det var över förväntan. Det har betytt så mycket för mig att få göra den här låten, så det var helt otroligt att se.

Även tv-tittarna hyllade Amanda. På sociala medier haglade lovorden.

–Åh, det är ju jätteroligt. När jag gick in i detta visste jag ju inte hur det skulle mottas, så det gör mig verkligen jätte, jätteglad, säger Amanda glatt.

Och juryn fortsatte att hylla Amanda efter sändningen.

– Amanda har satt sig på en egen stol. Vi har ingen tjej som Amanda i Sverige i dagens läge. Det känns som om hon har hittat en egen grej, säger Laila Bagge som menar att det överlag var bra kvalitet på den första kvällen.

– Normalt brukar kvalet vara ganska skakigt. Att det gick så här bra var över förväntan, de var jätteduktiga, säger Laila Bagge och får medhåll av Alexander Bard:

– Det här var ju en chock, att det var en så stark öppning. Det var grymt bra tjejer. Och Amanda flög ju genom rutan, hon var grym. Hon är nästan för bra redan och har exakt de kvaliteterna som en modern popstjärna ska ha. Hon är löjligt bra och har personligheten att bära upp det, säger han.

 

LÄS MER: Laila Bagges svar på kritiken mot "Idol".

 

I morgon fortsätter kvalveckan där två personer går vidare varje kväll fram till på torsdag. På fredag ska de, tillsammans med juryns fyra wildcards samt vinnaren av årets TV4 Play-biljett tävla om de 12 åtråvärda platserna till veckofinalerna som startar nästa fredag.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.