Amanda Aasa, 17, får juryn att gå i taket.Amanda Aasa, 17, får juryn att gå i taket.
Amanda Aasa, 17, får juryn att gå i taket.
"Det är ju löjligt! Du är en svensk Lily Allen", säger Alexander Bard."Det är ju löjligt! Du är en svensk Lily Allen", säger Alexander Bard.
"Det är ju löjligt! Du är en svensk Lily Allen", säger Alexander Bard.
Efteråt konstaterar Anders Bagge att han ser Amanda Aasa som topp fem i "Idol".Efteråt konstaterar Anders Bagge att han ser Amanda Aasa som topp fem i "Idol".
Efteråt konstaterar Anders Bagge att han ser Amanda Aasa som topp fem i "Idol".

Amanda Aasa, 17: "Jag började gråta"

Publicerad

I kvällens "Idol" fick Amanda Aasa, 17, juryn att gå i taket.

Efter hennes egenskrivna "Wrong Chemistry" överöste de henne med hyllningar.

– Jag kom ut och var helt snurrig i skallen. Jag började gråta lite grann, säger en lycklig Amanda Aasa.

När Halmstadsbon Amanda Aasa, ursprungligen från Örnsköldsvik, klev in framför "Idol"-juryn kunde de till slut inte hålla sig.

– Det är ju löjligt! Du är en svensk Lily Allen, säger Alexander Bard när Amanda avslutar.

– Shit, jag får bara rysningar. Jag ryser över ryggen här!, fyller Anders Bagge i.

Och Laila Bagge Wahlgren frågar Amanda om hon förstått vilken begåvning hon har.

Efteråt konstaterar Anders Bagge att han ser Amanda Aasa som topp fem i "Idol".

Men Amanda själv hade svårt att smälta berömmet.

– Jag fattade inte vad som hade hänt förrän ett tag efteråt. Det kändes så orealistiskt att det skulle gå så, säger hon.

"Blev verkligen jätteglad"

Amanda beskriver känslan av att gå in hos juryn "som nästan den värsta nervositeten någonsin".

Men trots det - Amanda fick med sig en guldbiljett hem från Malmö.

– Jag kom ut och var helt snurrig i skallen. Jag började gråta lite grann. Jag blev verkligen jätteglad av att få höra det från så etablerade människor i branschen.

Amanda Aasa svarar också på Lailas fråga om hon insett sin talang med att hon kanske gör det nu.

– Jag har trott att jag varit duktig länge. Men inte på det sättet som de sa. Jag blev förvånad och väldigt positivt överraskad, förklarar hon.

"Känner mig säkrare"

Nu har dock självförtroende börjat växa för Amanda - som blev uppmanad att söka till "Idol" av en kompis på Facebook.

– Jag känner mig säkrare i vad som är jag. Det är inte så att jag tror att jag är bäst men jag vet vad som är min grej nu, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag