Alversjös liv efter hjärnblödningen – förhoppningen med kärleken

Jenny Alversjö har inte legat på latsidan under semestern, utan åkt till norra Italien för att jobba med ett nytt projekt.
Jenny Alversjö leder vanligtvis ”Nyhetsmorgon” i TV4. I höst kommer man kunna höra henne i podden ”45 minuter AV”, tillsammans med Erik Videgård.
Foto: OLLE SPORRONG
Stjärnkocken Erik Videgård medverkade i ”Kockarnas kamp” och blev direkt en favorit bland tv-tittarna. Här tillsammans med duktige kollegan, Tareq Taylor.
Foto: OLLE SPORRONG

I ”Nyhetsmorgon” brukar stjärnkocken, Erik Videgård, bjuda Jenny Alversjö och hennes kolleger på kulinariska upplevelser. Numera jobbar de två tillsammans – även utanför programmet. Nu berättar programledaren om deras hittills okända relation.

– Erik har varit en otrolig person för mig privat, säger hon. 

I 18 år har Jenny Alversjö, 46, varit TV4 trogen. De senaste åren har hon lett ”Nyhetsmorgon”. Om hon skulle kunna tänka sig ett eget program är svaret tydligt.  

– Jag älskar det jag gör men skulle gärna möta tittarna i ett eget program, säger hon till tidningen Hänt.

Något eget program i rutan verkar inte vara i sikte. Utan i höst kommer hon fortsätta sitt jobb på ”Nyhetsmorgon”. Men hon får sitt egna program – i form av en podd.

När Expressen når henne sitter hon och avnjuter en sen lunch i Piemonte i norra Italien. Tillsammans med stjärnkocken Erik Videgård bandar de material för den kommande podden, ”45 minuter AV”, som släpps i september.

– Nu har jag semester men ändå inte. Jag jobbar ju med podden. Det är som att jobba med en hemlighet, fast ändå inte. Vi förmedlar ju lite via sociala medier, men hela upplevelsen är den vi kommer att förmedla i höst, säger hon.

Med en stor entusiasm berättar hon om de sluttande vinrankorna och matupplevelserna. 

– Jag har alltid drömt om Piemonte och det här är helt sensationellt. Att Europa har det här. Det här har varit en dröm som jag inte kunnat förverkliga.

Jenny Alversjö har besökt norra Italien för att banda material till deras kommande podd.
Foto: SKÄRMDUMP / INSTAGRAM
För att hitta till de bästa vingårdarna har de haft med sig sommelieren Ulrika Ferlin.
Foto: SKÄRMDUMP / INSTAGRAM
Jenny Alversjö och Erik Videgårds podd, ”45 minuter AV” (AV står för Alversjö och Videgård), kommer i september.
Foto: SKÄRMDUMP / INSTAGRAM

Okända relationen med stjärnkocken

Att ”Nyhetsmorgon”-kollegan, Steffo Törnquist, har ett brinnande intresse för mat och dryck är ingen hemlighet. Men att Jenny Alversjö delar den passionen är kanske inte lika känt för tv-tittarna.

– Jag kände jättestarkt att jag skulle vilja dela med mig mer av min passion för mat och vinupplevelse. Då pratade jag med Erik, som är en legendarisk kock, om att försöka leverera det ännu mer än vad vi gör i ”Nyhetsmorgon”. Han var helt med på tåget. 

Hon berättar att Erik Videgård haft en stor inverkan i hennes vardagsliv.

– Varje gång jag träffat Erik under de sju senaste åren har vi pratat mat, men också om passion till mat, säger hon och fortsätter:

– Han inspirerar mig till att laga ännu bättre mat i vardagen. Erik har varit en otrolig person för mig privat! 

”Dubbeljobb”

Den 27 oktober 2019 drabbades Jenny Alversjö av en kraftig huvudvärk. På sjukhus konstaterade läkare att hon drabbats av en stroke. Det har varit en lång och mödosam väg tillbaka, bland annat har hon drabbats av covid-19 och opererats två gånger. 

– Jag mår jättebra och är så glad att jag får leva det mesta av livet så som jag vill göra det och jag skulle inte vilja göra det på något annat sätt.

Bara dagar före förklarade hon på sociala medier att hon funnit kärleken på nytt. De lever lyckliga ihop, men bor ännu inte tillsammans.

– Vi bor inte tillsammans, men hoppas på att vi kommer göra det, säger hon om särbon Anders.

Trots podden har hon inga planer på att sluta som programledare i ”Nyhetsmorgon”. I höst är tanken att hon ska hinna med båda delar.  

– Ja, lite dubbeljobb blir det, säger hon och fortsätter:

– Det finns ett litet hål i början av veckan och då kommer jag jobba med podden. Men det är inte svårt att jobba med något man brinner för. Det är väldigt effektivt. 

https://www.instagram.com/p/CSCxysVs9Y3/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.