Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Älskar, älskar inte”-parets avgörande besked: ”Lättad”

”Älskar, älskar inte”-profilens kärleksbesked efter uppbrottet
Mattias Sjöberg och Thanawarn Chaijumroen har varit ifrån varandra sedan mars-
Foto: Dplay/Discovery+
Nu har hon fått uppehållstillstånd i Sverige. Här är paret på en bild från julen 2020.
Foto: Privat
Vid det tillfället förlovade sig också ”Älskar, älskar inte”-paret.
Foto: Privat

Mattias Sjöberg förlovade sig med kärleken Thanawarn Chaijumroen i det svenska realityprogrammet ”Älskar, älskar inte”.

Men sedan tvingades hon hem till Thailand och därefter har allting varit en lång väntan för paret – fram till nu.

– I tisdags fick vi beslutet att hon får uppehållstillstånd, säger Mattias Sjöberg.

”Älskar, älskar inte” på Discovery+ blev ett av årets mest populära program och vann nyligen pris som Bästa realityprogram på Kristallengalan.

I programserien följer tittarna flera par som lever i långdistansförhållanden – ett dem är Mattias Sjöberg, 45 och thailändska Thanawarn Chaijumroen, 38. Förra julen förlovade sig paret, men tre månader senare löpte Thanawarns turistvisum ut, och hon tvingades resa hem. 

Sedan dess har de båda gått och väntat på ett besked om uppehållstillstånd – som nu har kommit.

– Allting har ju tagit så lång tid så man har inga förväntningar. Nu är man ju helt plötsligt väldigt lättad, berättar Mattias Sjöberg.

”Velat ha tillbaka henne hela tiden”

Både Thanawarn och hennes yngsta dotter på åtta år har fått uppehållstillstånd i två år. Detta efter att hon i början av september var på en intervju i Bangkok. Uppehållstillståndet kan sedan även förlängas.

Hur har det varit att vänta så länge?

– Det har gått bra. Vi har ju fantastisk teknik i dag med videosamtal och så. Det har varit lugnt, men det är klart att man har velat ha tillbaka henne hela tiden. 

Nu väntar paret bara på Thanawarn och dotterns uppehållstillståndskort, sedan är planen att hon och dottern så snart som möjligt ska flyga till Sverige och till Mattias hem i lilla Bönarp i Småland.

– Hela Bönarp kommer börja leva igen när de kommer dit. Det har varit lite dött.

Har det känts ensamt?

– Jo men absolut, det är jätteskillnad att komma hem till ett tomt hus hela tiden. Till skillnad från när hon var här, att få komma hem till en familj i princip, med värme och allting. 

”Nu är man ju helt plötsligt väldigt lättad”, säger Mattias Sjöberg efter besked om att Thanawarn förhoppningsvis snart sitter i hans kök igen.
Foto: Discovery+

Ska söka skola

Mattias Sjöberg berättar att han har haft en fullmakt att sköta flickvännens ansökan om uppehållstillstånd och att det därför var han som först fick lyckobeskedet.

Hur reagerade hon sen?

– Hon blev jätteglad, eller det blev vi ju båda två. Det gick ju väldigt smidigt när hon väl hade varit på sin intervju i Bangkok, då gick det väldigt fort tills vi fick beskedet.

När de båda väl kommer väntar flera praktiska saker. De ska bli folkbokförda hos Skatteverket för att sedan kunna söka skola och SFI-utbildning.

– Vi kommer inte gå sysslolösa, konstaterar Mattias.

Thanawarns Chaijumroens äldsta dotter som bor, och mestadels är uppväxt med sin pappa kommer stanna kvar i Thailand. I första hand är ett turistvisum längre fram i tiden det mest troliga.

Ni är ju förlovade. Planerar ni bröllop?

– Tanken är ju att vi ska gifta oss men vi har liksom inget datum än. Vi får ta en sak i taget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.