Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Älskade karaktären tillbaka i Morden i Midsomer igen

Mord via cricketboll och en comeback. I sommarens tredje avsnitt av ”Morden i Midsomer” återvände en av seriens mest älskade rollfigurer. 

 Fortsätt inte att läsa om du inte har sett avsnitt 3 i årets omgång av ”Morden i Midsomer”. 

Drygt en och halv miljon tittare såg avsnitt två av sommarens ”Morden i Midsomer” i SVT. De som tittade på tisdagens avsnitt, det tredje med titeln ”Last man out”, fick se en av seriens tidigare skådespelare göra comeback.

Jason Hughes spelade Ben Jones – först kriminalassistent och senare kriminalinspektör – i flera säsonger. Hans val att lämna serien kom oväntat, men hade sina naturliga orsaker.

Jason Hughes spelade Ben Jones (Till vänster)

Hughes gick upp halv fem på morgonen för att ta tåget från Brighton till London och sedan åka vidare till Buckinghamshire för inspelning. Mot kvällen väntade samma resa tillbaka igen. Vid 21.00 var Hughes hemma. Och så fortsatte det – tio månader om året.

– Det började påverka min hälsa och jag var så trött att jag inte fungerade någonstans, varken hemma eller jobbet, har Jason Hughes tidigare berättat för Daily Mail.

– Det var samma sak cirka tio månader om året och när jag var ledig var jag förkyld i veckor. Så fort jag blev frisk började allt om igen. Min läkare sa till mig att jag drabbats av utmattning och att det enda svaret var vila.

Tankarna om att lämna ”Morden i Midsomer” började ta form i samband med att John Nettles – han spelade Tom Barnaby i 14 år – meddelade att han skulle sluta.

– Först tänkte jag att jag borde lämna serien, men sedan fick jag reda på att det var Neil Dudgeon som skulle ersätta John, och han är en toppenkille. Så jag hjälpte till med övergången, sedan var det dags för mig att sluta. De behövde mig inte längre.

Skådespelaren Gwilym Lee i rollen som Charlie Nelson ersatte Jason Hughes. I den nya omgången har Lee ersatts av Nick Hendr

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.