Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alshammars fiasko – kom sist i vattengren

Therese Alshammar: "Det är en förutsättning"
Therese Alshammar låg bra till inför avgörande grenen.
Foto: SVT
Men trots att hon var överlägsen i simningen blev det till sist en sista plats.
Foto: SVT
För Alshammar slutade det med nattduell mot Fredrik Lindström.
Foto: SVT
André Myhrer var den som först löste det kluriga pusslet.

När det väl var dags för en simgren i ”Mästarnas mästare” kom simstjärnan Therese Alshammar sist.

Och efter två raka raka nattdueller tvingades säsongens största namn lämna programmet.

– Åh vad jobbig grej, är hennes första ord direkt efter avgörandet.

Simikonen Therese Alshammars medverkan i årets säsong av SVT:s ”Mästarnas mästare” har innehållit vissa toppar, men också flera dalar.

Överlag har stjärnan det tufft i säsongens andra grupp där hon tävlat mot skidskytten Fredrik Lindström, handbollsspelaren Linnea Torstenson, fyrspannskusken Tomas Eriksson och utförsåkaren André Myhrer.

I söndagens avsnitt imponerar dock inledningsvis flerfaldige VM-guldmedaljören och är snabbast av alla den hinderbana som de tävlande ska ta sig igenom utan att ramla ner och nudda marken.

– Oj vad förvånande, säger en påtagligt överraskad men samtidigt glad Alshammar som har svårt att hitta orden.

Vattengren till Alshammars glädje

Och läget ser minst sagt bra ut för Alshammar som inte bara leder totaltävlingen, utan i den avgörande tävlingsgrenen ska hon också äntligen få simma, då delar av grenen utspelar sig i vatten.

När Alshammar sätter fart över Lagans utlopp längs den halländska kusten krossar hon också allt motstånd. 

Men simningen, en sträcka på 75 meter och en annan på 50 meter, är bara del av tävlingen där det handlar om att fläta upp en nyckel, gräva upp en andra och knyta loss ytterligare en, innan de tävlande får tillgång till ett pussel som så fort som möjligt ska lösas.

Och det blir också pusslet som avgör allt. Efter flera minuters försök blir till sist André Myhrer först med att klara det. Sist kvar av alla blir i slutändan Therese Alshammar som tappar förstaplatsen.

Therese Alshammar imponerade i hinderbanan.
Foto: SVT
Det blev en jämn nattduell.
Foto: SVT

Förlorar efter dramatik

Vinnaren utser sedan Alshammar till sistplacerade Fredrik Lindströms utmanade i den utslagsgivande tävlingen Nattduellen.

Efter en nervig, jämn och dramatisk duell klarar sig Lindström kvar när han är snabbast med att fånga ljuskäglan i det avgörande läget.

– Åh vad jobbig grej, utbrister Alshammar när hon inser att loppet är kört.

Efteråt är det ändå en nöjd simstjärna som tycks acceptera förlusten.

– Det känns helt okej, jag har fått vara med om jättemycket roliga saker, konstaterar hon.

Och helt över är det inte heller för Alshammar, som trots allt har chansen till en comeback genom att vinna i ”Mästerkvalet” – programmet på SVT Play där utslagna deltagare får en andra chans att ta sig tillbaka.Myhrers känslor efter ändringarna i Mästarnas mästare

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.