Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alpinstjärnans tårar efter morfaderns ord

Myhrers känslor efter ändringarna i Mästarnas mästare
André Myhrer ser tillbaka på karriären i söndagens ”Mästarnas mästare”.
Foto: SVT
I sitt fjärde OS fick Myhrer till sist sin guldmedalj.
Foto: SVEN LINDWALL
Ett inslag från sammanfattningen av Myhrers karriär där stjärnans morfar är med väcker starka känslor till liv.
Foto: SVT
”Det är omöjligt att inte bli berörd”, menar skidskytten Fredrik Lindström.
Foto: SVT

André Myhrer har imponerat med sin fysik i årets ”Mästarnas mästare”.

I söndagens avsnitt blir det också starka känslor och torkade tårar när OS-guldmedaljören ser tillbaka på karriären – där hans morfar väcker fina minnen till liv.

– Det är klart man blir rörd, säger han i programmet.

Utförsåkaren André Myhrer, 38, har flera VM-guld i lagtävlingar och ett OS-brons från Vancouver 2010 i prisskåpet. Men allra mest glänser guldmedaljen i slalom från OS i Pyeongchang i Kina 2018.

I söndagens ”Mästarnas mästare” på SVT kastas tittarna tillbaka till dramatiken – där Myhrer visste att tävlingen, som var hans fjärde OS också var hans allra sista chans att nå sitt stora mål.

– Jag visste att efter det här blir det inga fler i alla fall. Så det var ju sista möjligheten jag hade, berättar han för de andra deltagarna som bänkat sig i sofforna för att ta del av slalomstjärnans karriär.

”Omöjligt att inte bli berörd”

På tv-bilderna får de sedan se Myhrers guldåk där han 35 år gammal också blev den äldsta olympiska guldmedaljören i slalom genom tiderna.

– Den här OS-resan biter sig fast på något vis. Det är omöjligt att inte bli berörd av det, säger  skidskytten och ”Mästarns mästare”-deltagaren Fredrik Lindström.

Känslorna i programmet blir sedan som allra störst när ett klipp med André Myhrer och hans morfar visas. Morfadern berättar om hur synen av sitt barnbarn med guldmedaljen runt halsen fick honom att gråta och medan han berättar om det brister han på nytt i gråt.

– Det är otroligt, säger han i inslaget.

André Myhrer och hans morfar efter OS-guldet 2018.
Foto: SVT
Inslaget får också Myhrer att torka några tårar.
Foto: SVT

André Myhrer: ”Har betytt mycket”

Tv-bilderna får även André Myhrer att själv att torka en tår.

– Det är klart man blir rörd när man ser dels alla de här bilderna och karriären. Men framför allt morfar som står där och gråter i slutet. Det har betytt mycket, inte bara för honom, utan för många som har stått där bakom och stöttat i vått och torrt, berättar Myhrer.

Utförsåkaren, som utöver slalom även tävlade i storslalom avslutade sin karriär 2020, något tidigare än planerat då coronapandemin satte stopp för tävlingarna.

I den andra gruppen av årets ”Mästarnas mästare” tävlar även simstjärnan Therese Alshammar och handbollsspelaren Linnea Torstenson.

Här skadas Olsson svårt i duellen – SVT tvingades ändra

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.