Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Almenäs vändning – valet för att orka

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL

Kanal 5-programledaren Jessica Almenäs har varit öppen med sin kamp mot utbrändhet, sedan hon gick in i väggen för några år sedan.

Sedan dess har profilen jobbat på att må bra igen, och för första gången på flera år längtar hon efter att jobba.

– Jag har inte gjort så mycket, och känner mig utvilad för första gången på många år, säger Jessica Almenäs.

Det var hösten 2015 som det tog stopp för programledaren Jessica Almenäs. Efter ett hektiskt schema och hög press under många år brände den dåvarande TV4-programledaren ut sig. 

Sedan dess har Almenäs långsamt tagit sig tillbaka, och med ett jobb på Kanal 5 och kärleken Patrik Fahlgren mår Almenäs nu bättre än på länge.

På Kanal 5:s pressdag konstaterar programledaren att hon känner sig utvilad för första gången på väldigt länge, efter en lång och skön sommar.

– Jag har inte gjort så mycket, och känner mig utvilad för första gången på många år. Sugen på att börja jobba, så det känns jättebra, säger Jessica Almenäs.

Fick ångest av höststarten

I en intervju med Hänt berättar Kanal 5-programledaren att hon tidigare alltid fått ångest av hösten, men att hon inte känner så den här gången.

– Senaste åren när jag varit sjuk och även innan det så har jag fått en panikkänsla i bröstet om att det redan är höst, och det känner jag inte nu. Nu har jag gått hemma och liksom börjat ha lite tråkigt vissa dagar till och med. Det känns jättebra, säger hon till sajten.

”Superstars”-profilen har också ett enkelt svar på hur hon har gjort för att må bra igen.

– Det är bara att vila. När man är utmattad får man bara ta det lugnt och ta det som de kommer. Man får många bakslag på vägen när man tar i lite för mycket när man känner sig frisk. Då börjar man tacka ja till massa grejer och så trillar man tillbaka igen. Så man måste bara ta det lugnt och för mig är det genom att försöka ha ordning på livet, säger hon till Hänt.