Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Almenäs talar ut
om romansryktena

Nu berättar Jessica Almenäs att hon haft en relation med Sebastian Karlsson, känd från "Idol".
Foto: Sven Lindwall
"Jag vill honom väl", säger hon.
Foto: Robert Eklund
Foto: Sven Lindwall

"Kärlekskaruseller" och "infekterade triangeldraman".

Hennes strategi har varit att lägga locket på och på så sätt få snacket att blåsa över, men efter den senaste tidens vilda ryktesspridning om hennes privatliv, känner Jessica Almenäs att hon vill berätta sin version.

För de utpekade männens, sina barns och sin egen skull.

– Jag måste kunna få stå och prata med en man utan att det är min "nya pojkvän", säger TV4-profilen i en öppenhjärtig intervju om det svåraste och lättaste som finns, kärlek.

Hon är mitt i en fotografering när Expressen möter upp i TV4:s lunchrestaurang på Gärdet i Stockholm.

Jessica Almenäs, 39, ska ta nya bylinebilder till "Nyhetsmorgon Söndag" och tar sig som vanligt oklanderlig ut, proffssminkad och proffsdressad.

Utåt sett och i den ruta som når tv-tittarna, är hon jordens piggaste och gladaste, men sanningen är att det senaste året har varit mycket upp och ner för programledaren.

Efter att ha pendlat mellan norska Moss och Stockholm i åtta år bröt Jessica Almenäs förra hösten upp med Tony André Hansen, norsk proffsryttare och pappa till hennes yngste son, Dylan, 5.

Fåordig kring uppbrottet

Situationen med flaxandet mellan två länder och två olika liv blev tillslut ohållbar, inte minst då hon har sin andra son, Jack, 10, i Sverige.

"Det var inte det att jag inte ville bo i Sverige, men det var svårt för mig att åka dit med hästar och allting. Möjligheterna kanske har funnits, men det har funnits en del andra orsaker bakom varför man inte kan flytta", kommenterade Tony André Hansen separationen i Expressen Extra.

Jessica Almenäs själv har varit medvetet fåordig om uppbrottet.

– Jag har haft som strategi de senaste åren att jag inte ska prata om denna privata delen. Han (Tony) har pratat men jag har ändå känt att jag inte vill prata öppet om vår relation. Av respekt, det har varit känsligt, vi var ändå ihop i åtta år och har barn tillsammans, jag kanske inte vill att mina barn ska behöva läsa om det här i tidningarna.

"Har börjat spekuleras"

– Dessutom har jag tänkt att "intresset" ska blåsa över om jag inte säger något, men nu undrar jag om det var det klokaste... Folk vet inte hur det ligger till och då drar man bara till med saker, saker som inte alls stämmer.

– Det har stått att Tony och jag separerade i våras till exempel men det tog slut förra hösten.

Vad är det som gör att du nu väljer att prata?

– För att det har börjat spekuleras hej vilt och för att det sprids en massa rykten som det inte finns någon sanningshalt i alls. Det har det i och för sig gjort hela året, men det blir bara värre. Det är inte schysst mot någon av de inblandade när det blir så fel. Jag hade helst fortsatt att tiga men nu har det gått för långt. När det börjar skrivas om "triangeldraman" som inte existerar.

En av de saker som TV4-stjärnan har valt att inte prata om är den påstådda relationen med musikern och förre "Idol"-deltagaren Sebastian Karlsson, 29, även om det har varit en pågående historia, inte minst i veckopressen, ända sedan i våras.

Nu bekräftar Jessica Almenäs att de har varit tillsammans, hon och Sebastian Karlsson.

"Tycker jättemycket om Sebastian"

– Ja, vi hade en relation men vi bestämde jag och Sebastian, att vi inte skulle prata om vår relation, och det kommer jag inte att göra nu heller. Men det jag kan berätta är att den är över. Det har varit slut mellan oss i en månad ungefär. Jag vill honom bara gott och väl. Jag tycker jättemycket om Sebastian fortfarande. Varför det tog slut är privat, det har ingen något att göra med, men det är inget dramatiskt i det.

– Det tog inte slut för att det var någon annan inblandad, ingen tredje part. Det har inte varit något triangeldrama. Ingen "kärlekskarusell", betonar hon nästan uppgivet.

Och det är här vi har den själva spingande punkten.

Enligt Hänt i veckans senaste löpsedel har Jessica Almenäs i stället inlett en relation med handbollsproffset Magnus Jernemyr, 38. Paret ska enligt tidningen ha observerats i en "intim situation" under Sweden International Horse Show för två veckor sedan, där de "enligt ett ögonvittne" "inte kunde hålla fingrarna i styr". Och inte bara det, enligt tidningsuppgifterna ska de ha haft en relation redan innan det tog slut med Sebastian Karlsson.

"Det känns helt fel"

– Det blir tråkigt för alla inblandade parter när det blir sådana här skriverier som det inte finns någon sanning i. Att jag skulle ha träffat en person samtidigt som jag var tillsammans med Sebastian, stämmer inte.

– Jag och Magnus känner varandra från travet, vi har träffats flera gånger och i olika sammanhang under årens lopp. Nu träffades vi under Sweden Horse show, tillsammans med gemensamma vänner, vi umgicks i ett stort gäng. Det är inte mer än så med den saken.

– Den dagen de skriver om var jag inte ens där, jag var hemma, säger hon och tillägger:

– Nu den senaste tiden när de har skrivit de här artiklarna om mig i skvallerpressen så har de inte ens ringt upp och frågat mig. Det känns helt fel, men de tänker väl att det blir en bättre story om jag inte dementerar.

"Sentimental jäkla kväll"

Att snacket har påverkat henne har dock stått tämligen klart för den som följer TV4-profilen i sociala medier.

På Twitter och Instagram har Jessica Almenäs den senaste veckan varit öppen med både sin känslosvacka och sin frustration.

"En sån där sentimental jäkla kväll. Hate it when it happens."

"Tänker på ett knippe fina vänner jag har & mina underbara barn. Livet är jävligt ibland, men mest bra."

"Att det kan vara så intressant att spekulera i andra människors privatliv. För just spekulationer är vad det oftast är."

Hon berättar att hon får allt svårare att skaka av sig snacket.

– Jag pratade med en kompis häromdagen och sa "Jag hatar att se mitt privatliv i skvallertidningarna". När jag ser mig själv på framsidan vill jag bara dra ner mössan och gömma mig. Om det inte har med mitt jobb att göra, då tycker jag att det är roligt, inte när det handlar om mitt privatliv.

– Jag tänker att alla stirrar på mig. Den här känslan av att känna sig jagad och bevakad, det är obehagligt.

Har blivit paranoid

– Jag har nästan blivit paranoid, jag ser mig omkring och tänker att jag har ögonen på mig och att någon ska "ringa och tipsa". Tydligen måste man börja tänka sig för när man pratar med någon av det andra könet överhuvudtaget.

Du är ändå en offentlig person, kan du förstå intresset för ditt privatliv, ditt kärleksliv?

– Nej, jag gör inte det. Hur kan det vara så intressant? Jag tycker inte själv att mitt kärleksliv är så jätteintressant, säger hon och skrattar till.

– Samtidigt kan jag känna, jag har varit ihop med samma kille i åtta år, man måste få en chans att träffa någon ny, jag måste väl också få dejta som alla andra människor. Men det är väldigt svårt när man är bevakad hela tiden och när anonyma tipsare ringer in och säger saker om en som inte stämmer.

Är du en tvåsamhetsperson?

– Definitivt. Jag vill vara i en relation. Fy vad läskigt och tråkigt att vara ensam. Det är sorgligt när förhållanden spricker men jag är fortfarande en romantiker. Jag tycker om att vara en del av ett par. Det är ju det som är grejen i livet. Barnen är det viktgaste och underbaraste, men utan kärlek kan man inte leva.

– Det vill inte jag i alla fall.

Hoppas på frieri

Vad ser du framför dig för relation?

– Jag vill vara i en vuxen relation. Jag är liksom färdig med att fjamsa runt. Jag vill ha en familj och dela den med någon.

– Jag tycker inte om att vara singel, jag har ingen önskan om att leva något utsvävande singelliv, medger Jessica Almenäs som aldrig har haft en relation som har lett hela vägen till altaret, eller en förlovning.

– Jag har inte fått nån ring på fingret än, men jag hoppas fortfarande. Jag har hela tiden sagt "innan 40". Nu ser det inte ut att bli så, jag har ett knappt år på mig, då ska det gå fort nu, haha.

– Jag har alltid velat bli gift. Det har inte med religiositet att göra, mer för upplevelsen. Festen och alla vänner och att stå i centrum en hel dag. Sen blir det ju enklare rent juridisk, och så är det något fint med att knyta ihop sig...

– Men jag har inte träffat män som har velat gifta sig, säger hon och skrattar till när hon hör sig själv.

– Haha, det låter som att jag är en gammal nucka på isberget, och så känner jag mig ju inte riktigt.

Är inget omöjligt fall

Vad är det som har gjort att relationerna inte har blivit livslånga?

– Det går inte att peka på en sak, men om man ser på relationen med Tony så hade det nästan garanterat funkat om vi hade bott på samma ställe. Jag tror det. Det var pendlingen och resandet som slet sönder mig. Jag kunde inte fortsätta så. Vi hade ett jättebra liv när vi väl kunde vara tillsammans.

– Jag tror väl inte att jag är något omöjligt fall, jag kan nog få till det.

Gör du det extra svårt för dig när de du träffar eller har träffat, också är offentliga personer?

– Jo... men det blir ju lätt så, när man är i den här branschen. Man träffar väldigt många andra som är offentliga och det är en slags trygghet i att vara med någon som vet hur man ska tackla offentligheten. Men visst, det blir väl intressantare att snaska i det.

Vill ha relationerna i fred

– Men jag har känt de senaste åren att jag vill ha mina relationer i fred. Jag tänker inte sitta och vräka ut mig i hemma hos-reportage och säga hur mycket vi älskar varandra. Det vill jag ha för mig själv. När allt i ens liv är offentligt känns det extra viktigt att få ha något privat rum. Jag skulle aldrig släppa in media i mitt hem till exempel, det är knappt ens så att mina vänner får komma. Det är min borg.

– Tanken är att jag kommer att ligga väldigt lågt med kommande relationer. Men det får inte bli som en karusell som bara spinner i väg, som nu.

Hur är det att jobba när det stormar så här på det privata planet? Du rattar ändå långa direktsändningar.

– Jag jobbar alltid mycket men när det är rörigt omkring mig privat, jobbar jag ännu mer. Jobbet är den enda konstanten i mitt liv, en fast punkt, och det är väldigt skönt att fly in i jobbet. Det är lite som att rida, om man ska ut och rida måste du vara fokad bara på hästen för annars går det år skogen. Jag måste fokusera på det jag håller på med när jag jobbar med tv för annars går det inte.

– Jag blir nästan mer skärpt när det är rörigt runtomkring, för här är något som jag vet att jag kan, här är det jag själv som styr.

– Jag är inte en sådan som sjukskriver mig och ligger hemma och deppar, tvärtom.

Det är bara att trampa på, trots att hon har sin fasta punkt i Stockholm numera är livet fortfarande hektiskt.

"Jag har inga barn i jul"

Almenäs berättar att hon och ex- pojkvännen Tony har hand om sonen Dylan "ungefär halva tiden var" och att hon har varit i Norge några gånger i höst.

– Jag har fortfarande kvar grejer där, men jag kommer inte att skaffa något nytt boende i Norge.

Hur gör du och ni i jul?

– Jag har inga barn i jul, så jag funderar på att skita i julen för första gången någonsin och bara köpa en sista minuten och dra bort. Jag har inga problem att vara ensam, hur paradoxalt nog det kan låta eftersom jag vill ha en relation, men jag gillar egentiden.

– Gör jag inte det så hänger jag nog med min syrra och hennes familj i Eksjö.

– Man vill vara med sina barn på julen men det vill ju papporna också, därför blir det varannan jul. Och jag är ingen julig person, säger Jessica Almenäs och berättar vidare.

– Vi hade det väldigt traditionellt när jag var liten, mycket julmat, paket och Kalle Anka. Men så flyttade jag hemifrån, hade mitt eget och spelade basket, och mina föräldrar skildes. Då blev det inte det samma. I vuxen ålder har jag inte haft några traditioner eller rutiner, Jack vara bara ett år när jag och hans pappa delade på oss. De är vana vid att det är vartannat år, Jack har koll redan på hösten vem av oss han ska fira jul med.

Varit i kontakt med Sebastian

Då ser hon mer fram emot det nya året, och alla roliga jobb som väntar.

- Våren blir spännande, först gör jag "Nyhetsmorgon Söndag" och trav och sen börjar "Let's dance". Det är 10 års- jubileumssäsong i år, det blir häftigt på många sätt.

Expressen har varit i kontakt med Sebastian Karlssons kontakt som lämnat vidare frågan till honom. Han har inte återkommit.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Jessica Almenäs har två barn

Namn: Jessica Magdalena Therese Almenäs

Ålder: 39

Bor: Stockholm, men är uppvuxen i Jokkmokk.

BAKGRUND: Jessica Almenäs kom tvåa i Fröken Sverige 1998. Hon är även före detta basketspelare, hon spelade på elitnivå i Brahe Basket.

Familj: Barnen Dylan och Jack.

Yrke: Programledare. Hon har bland annat varit programledare i programmen ”Vinnare V75”, ”Nyhestmorgon”, ”Biggest loser” och ”Let’s dance”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.