Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Almenäs smärta – skadad igen: ”Är det så här att bli gammal?”

Ur arkivet: Jessica Almenäs: "Utvilad för första gången på många år"
Jessica Almenäs.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Jessica Almenäs.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Jessica Almenäs har precis återhämtat sig efter en knäoperation.

Nu har dock tv-profilen dragit på sig en ny skada.

”Då kommer nästa smäll som ett brev på posten”, skriver hon på sin blogg.

I november berättade programledaren Jessica Almenäs, 46, att hon drogs med smärtor i sitt knä och behövde till slut ta ett tufft beslut.

”Det är en meniskskada jag fick i somras när jag spelade basket. Det har blivit värre och värre under hösten och nu har jag så ont att jag måste operera nästa vecka”, skrev hon till Expressen då.

Efter operationen stod det sex veckor av rehab på schemat för Jessica Almenäs innan hon äntligen kunde ge sig ut på basketplanen igen.

”Äntligen äntligen kan jag spela basket igen! Mitt roligaste i livet ju! Och på lördag är det match igen. Peppen peppen!”, skrev hon när hon fick göra comeback i basketslaget.

Nu kommer dock ett nytt bakslag för programledaren – nämligen en ny skada.

På sin blogg skriver Jessica Almenäs om smärtan.

”Jag hade ju precis kommit tillbaka efter knäoperationen och då kommer nästa smäll som ett brev på posten. Har haft ont i rumpan hela veckan, men har varit hos naprapat och fått behandling två gånger och det kändes lite bättre så jag bestämde mig för att spela match igår trots allt.”, skriver Almenäs.

”Så trött på att vara skadad”

Programledaren skriver att hon redan under uppvärmningen innan matchen kände att hon ”drog till något i baksida lår”. Trots det bestämde hon sig för att spela matchen.

”Var nog inget smart beslut att spela för efter matchen hade jag väldigt ont. Har sen inte sovit inatt pga smärta och nu kan jag inte ens sitta (!) och knappt gå.”.

Almenäs skriver vidare om sin frustration över att återigen vara skadad och inte kunna träna.

”Är så trött på att vara skadad och vill bara grina nu. Hatar rehab, hatar att ha ont, hatar att inte kunna träna. Förstår inte varför kroppen motarbetar mig så? Är det så här att bli äldre, att allt bara ska gå sönder? När det ena väl har läkt i snigelfart så får man direkt en skada nån annanstans.”

Se mer:

Ur arkivet: Frida Hansdotter lär Jessica Almenäs åka skidor som ett proffs.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.