Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Almenäs öppna kritik mot Bianca – inför avgörandet

Jessica Almenäs på röda mattan inför Kristallen: ”Jag kan tycka att juryn inte alltid gör rätt val”.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Jessica Almenäs kan vinna flera olika priser i årets upplaga av ”Kristallen” då tre av hennes program är nominerade i olika kategorier.

Dock så är hon kritisk till sina egna chanser att vinna något – då hon tror att profiler som Bianca Ingrosso sitter på en större följarskara.

– Man kan rösta hur många gånger som helst – och det är ju lite orättvist i dessa omröstningar. För vissa har ju väldigt lojala fans, säger Jessica Almenäs i podcasten ”Träningspodden”.

Under hösten är Jessica Almenäs aktuell med ”Vem kan slå Anja och Foppa?” i Kanal 5 – och efter en avkopplande semester är programledaren redo att börja jobba igen.

Den 43-åriga programledaren kan också vinna flera olika priser i årets upplaga av tv-priset ”Kristallen”, då tre av hennes program är nominerade i några olika kategorier.

Programmen det rör sig om är ”Superstars”, ”Breaking News” och ”Vem kan slå Anja & Foppa?”.

Skeptisk till sina egna vinstchanser

Jessica Almenäs är dock kritisk till sina egna chanser att vinna några priser då hon tror att profiler som Bianca Ingrosso sitter på en större följarskara.

– Man kan rösta hur många gånger som helst – och det är ju lite orättvist i dessa omröstningar. För vissa har ju väldigt lojala fans: alltså Bianca, med flera. De får ju väldigt mycket röster eftersom att folk röstar om och om igen, säger hon i sin egen podcast ”Träningspodden”.

Programledaren skulle bli besviken om man gick därifrån lottlösa – men det finns också viktigare saker i världen, menar hon.

– Det där med priser, alltså. Egentligen är det ju inte så viktigt, men det är ju roligt att få lite uppskattning, säger Jessica Almenäs i podden.

”Varför skulle jag göra det nu?”

Tidigare har hon inte haft någon större framgång i dessa sammanhang – vilket gör att hon känner sig kritisk även denna gång.

– Man skulle ju ljuga om man sa att man inte vill vinna. Det är klart att man vill det, säger Jessica Almenäs.

– Och nu tar jag på mig den stora offerkoftan, men jag har ju aldrig vunnit någonting – så varför skulle jag göra det nu?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.