Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Almenäs nya kritik – efter retuscheringen

Det var i går som Jessica Almenäs rasade mot tidningen Taras retuscherade omslag på henne.
Foto: Sven Lindwall
Jessica Almenäs ställer nu båda bilderna mot varandra – och riktar kritik mot hur hennes utseende redigerats.
Foto: Ylwa Yngvesson
Jessica Almenäs leder "Let's dance" i TV4 tillsammans med David Hellenius.
Foto: Olle Sporrong

Jessica Almenäs kritiserade tidskriften Tara hårt för ett retuscherat omslag.

Efter magasinets ursäkt - nu fortsätter kritiken från programledaren.

"Tara säger alltså att de inte alls har retuscherat bilden utan köpt den så där från bildbyrån. Mja, jag vet inte. Döm själva", skriver programledaren.

Det var i torsdags som TV4-programledaren Jessica Almenäs riktade stark kritik mot magasinet Tara efter att ha hittat sig själv retuscherad på omslaget. 

– De har ju totalt sönderretuscherat bilden. Den ser inte klok ut, sa Almenäs efter sitt upprörda inlägg på Instagram.

Då svarade Taras chefredaktör Ann Fredlund att tidskriften inte har retuscherat bilden på Almenäs utan att den är köpt från en bildbyrå.

– Vi vill visa kvinnor som de är men problemet är att många bilder som kommer via bildbyråer på kvinnor kan vara hårt retuscherade när man får dem. Man får inga originalbilder, sa hon bland annat.

En ursäkt Almenäs inte köper. På sin Instagram skriver hon under fredagen:

"Tara säger alltså att de inte alls har retuscherat bilden utan köpt den så där från bildbyrån. Mja, jag vet inte. Döm själva. #tara #taragate #WTF".


https://instagram.com/p/0KIApwP3nQ/

I kommentarsfältet till inlägget är det flera följare som stöttar tv-profilen i hennes ilska.

"Starkt och bra att du markerar", skriver en användare.

LÄS MER: 8 MÄRKLIGA RETUSCHMISSAR KÄNDISARNA RÅKAT UT FÖR

Deltog i osminkad utmaning

Programledaren som bland annat leder "Let's dance" och "Nyhetsmorgon" i TV4 medverkade också i dagens "Nyhetsmorgon" via telefon, där hon fortsatte sin kritik mot omslaget:

– Det är ett skämt. Jag ser ut som en vaxdocka från Madame Tussauds, och en dålig sådan, säger Almenäs som även ifrågasatte Taras signaler till läsarna, som enligt henne är medelålderna mogna kvinnor.

– Och vad skickar man för signal till mig - att jag inte duger som jag är? Man måste göra om mig till en plastig barbiedocka, säger Almenäs.

"Har inte pratat med mig"

Almenäs fortsätter i sändningen:

– Tara har inte pratat med mig personligen, säger Almenäs som ifrågasätter att bilden varit retuscherad från början.

– Jag letade upp bilden från bildbyrån och den har inte heller så många likheter med omslaget. Jag vet inte om det blivit miss i kommunikationen eller om de ljuger om det, säger Almenäs.

Jessica Almenäs har tidigare deltagit i en utmaning på Instagram som då gick ut på att dela med sig av en osminkad bild helt utan filter. Då antog även Pernilla Wahlgren utmaningen.

“Våga vara ful”, skrev Wahlgren då i sin blogg.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.