Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Almenäs känga till Jinder efter bråket

Foto: Olle Sporrong
Camilla Läckberg och Little Jinder bråkar Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN

Bråket mellan Camilla Läckberg och Josefine "Little" Jinder eskalerar.

Nu ger sig även programledaren Jessica Almenäs in i konflikten.

"Jinders personpåhopp i debatten är verkligen inte okej", skriver hon på Twitter.

Det hela började med att Josefine "Little" Jinder intervjuades i journalisten Fredrik Strages podcast. I podcasten berättar Josefine Jinder om hur hon fått ett vykort av en äldre kvinna som störde sig på hennes språkbruk.

– Hora! Det där var min första skriftliga utskällning. Skrivet med skrivstil. Vykortet skrek lågstadielärare!, säger Josefine Jinder bland annat i podcasten.

Det fick författaren Camilla Läckberg, som fullkomligt tröttnat på Josefine Jinders stil, att gå till attack mot artisten.

"Som kvinnor har vi fört - och för - en hård kamp under många år för att slippa på ordet "hora" slungat på oss av män. Så att som kvinna använda det ordet till en annan kvinna tycker jag är under vår värdighet och respektlöst mot alla de som fått ordet i förakt slungat mot oss", skriver Camilla Läckberg bland annat.

 

LÄS MER: Camilla Läckberg och Little Jinder i storbråk

 

Hon fortsätter:

"Som en av vårt lands mest firade kvinnliga artister bör man kanske välja sina ord med aningen större omsorg. Detta gör mig ledsen och besviken. Little Jinder har framgång, uppmärksamhet och många människors kärlek. Hon syns i tv, hyllas och tar emot publikens jubel på scen. Hon är i överläge och privilegierad i jämförelse med många medsystrar, och det förpliktigar. Man kallar inte en annan kvinna 'hora' i det läget".

Little Jinder svarar med förolämpningar

Inlägget fick en mängd kommentarer – inte minst från Josefine Jinder som svarade med att förolämpa deckardrottningen.

"Wow vad ointelligent av dig att göra en 'feministisk' poäng av ett skämt som en ganska ordentligt jävla uttalad feminist drar i en podcast som du inte ens har hört", skriver hon och fortsätter:

"Dessutom, om du vill hjälpa kvinnor kanske du inte ska använda dina en miljard följare till att hänga ut en annan kvinna som 'dålig feminist' haha. Kanske dags att köpa en hjärncell eller två för dina bokmiljarder".

 

LÄS MER: Little Jinder om bråket med Lill-Babs

 

I ett eget inlägg på Instagram skriver Josefine Jinder:

"Att Läckberg använder mig i ett grovt ickefeministiskt PR-trick inför boksläpp, kanske inspirerat av handlingen (häxprocesser)? Jag borde få royalties för hennes nya pissbok. Hennes bästa vän och kollega är Christina Saliba, vd på Mindmakers PR. #horor", avslutar hon.

Nu ger sig även programledaren Jessica Almenäs in i "hor-debatten" som hon kallar det.

"Sitter på händerna nu för att inte ge mig in i den pågående "hor-debatten", skriver Jessica Almenäs på Twitter.

Sedan skriver hon ändå vad hon tycker.

"Jinders personpåhopp i debatten är verkligen inte okej. Hon kallade ju Läckberg och Saliba för horor i dag på sin Instagram", skriver Jessica Almenäs.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!