Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jessica Almenäs känslo- kamp: ”Fly från mitt liv”

Under sommaren tar de flesta semester och många reser även bort. Någon som i år inte har en resa inbokad är Jessica Almenäs. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Hon berättar nu i ett blogginlägg hur det till och med får henne att må riktigt dåligt. Foto: /IBL / /IBL

Packa ihop och resa i väg innebär frihet för Jessica Almenäs.

Nu berättar programledaren om ångesten som tynger henne denna sommar.

”Jag vill inget hellre än att fly från mitt liv”, skriver hon i ett blogginlägg.

Under sommaren tar de flesta semester och många reser även bort. Någon som i år inte har en resa inbokad är Jessica Almenäs. Hon berättar nu i ett blogginlägg hur det till och med får henne att må riktigt dåligt. 

Programledaren beskriver detaljerat i inlägget hur hon nyligen upplevde en panikångestattack och att hon länge försökte förstå vad anledningen till denna var.

”Fick på riktigt en liten panikångestattack förra veckan. Ni vet när man känner hur ångesten börjar smyga in över en, det börjar krypa i kroppen och man vill bara komma ur sitt eget skinn och stänga av sitt huvud. Satte mig ner och försökte analysera vad det handlade om, för jag är ju liksom mitt uppe i semestern”, skriver hon i blogginlägget och fortsätter:

”Jag har hela mitt liv haft en stark känsla av att vilja vara fri, fri på ett sätt som jag inte riktigt kan beskriva. Inte att vara singel och arbetslös, inte alls så, men fri från måsten och sånt som tynger ner en. Fri att flyga i väg vart jag vill, när jag vill.”

Reser för hälsans skull

Jessica Almenäs berättar även resande är en viktig del för hennes mående och att hon känner en frihet i att kunna resa vart hon vill, när hon vill. 

”Brukar alltid se till att det finns en ny resa att se fram emot när en resa är slut. Det håller ångesten och rastlösheten i schack. Har alltid varit en väldigt rastlös person. Alltid alltid längtat bort”, skriver hon i blogginlägget.

”Fly från mitt liv”

Hösten 2015 drabbades Jessica Almenäs av utmattningssyndrom, under denna tid menar hon att resandet blev en stor del av hennes vardag. Det var hennes sätt att komma ifrån verkligheten.

”När jag drabbades av utmattningssyndrom var det en person i jobbsammanhang som inte trodde på att jag var sjuk. Trodde att jag fejkade för ”jag reste ju så mycket”. Och det gjorde jag. Jag vill inget hellre än att fly från mitt liv. Mådde som absolut sämst hemma i min lägenhet och på jobbet. Ville absolut inte träffa någon jag kände. För mig var det behandling att komma bort från det som gjorde mig sjuk.”

Jessica Almenäs skriver även att valet av att inte bokat någon resa denna sommar är anledningen till hennes nuvarande ångest.

 ”Det finns små små luckor varje år då vi skulle kunna resa bort och eftersom vi inte utnyttjade den luckan den här sommaren drabbades jag av ångest. ”

Expressen har sökt Jessica Almenäs.