Gustaf Norén intervjuades i gårdagens avsnitt av "Breaking News" och nämnde att han hade "lite preparat i kroppen".Gustaf Norén intervjuades i gårdagens avsnitt av "Breaking News" och nämnde att han hade "lite preparat i kroppen".
Gustaf Norén intervjuades i gårdagens avsnitt av "Breaking News" och nämnde att han hade "lite preparat i kroppen".
Intervjun får nu stor kritik av bland annat Jessica Almenäs. Foto: Olle SporrongIntervjun får nu stor kritik av bland annat Jessica Almenäs. Foto: Olle Sporrong
Intervjun får nu stor kritik av bland annat Jessica Almenäs.  Foto: Olle Sporrong
Filip Hammar, som tillsammans med Fredrik Wikingsson genomförde intervjun, försvarar dock sändningen.Filip Hammar, som tillsammans med Fredrik Wikingsson genomförde intervjun, försvarar dock sändningen.
Filip Hammar, som tillsammans med Fredrik Wikingsson genomförde intervjun, försvarar dock sändningen.

Almenäs ilska – mot intervjun med Norén

Publicerad

Kanal 5:s "Breaking News" ifrågasätts efter en intervju med Gustaf Norén.

Norén sa själv att han hade preparat i kroppen under sändningen.

Programledaren Jessica Almenäs är en av de som kritiserat intervjun – nu tar hon själv emot påhopp.

– Det är otrevligt när det blir så, säger Jessica Almenäs.

onsdagen kom beskedet att Gustaf Norén lämnar Mando Diao.

Senare samma dygn gästade Norén Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i "Breaking News" i Kanal 5. Där avslöjade han att det inte var hans beslut att lämna bandet, samtidigt som han riktade kritik mot det pressmeddelande som skickats ut angående händelsen.

Men ett uttalande väckte större uppmärksamhet än andra. Vid ett tillfälle under intervjun sa Norén att han "har lite preparat i kroppen".

”Men snälla nej. Avbryt nu", skrev TV4-profilen Jessica Almenäs, som menade att intervjun var över gränsen.

Efter att Jessica Almenäs kritiserat intervjun har hon tagit emot personpåhopp, säger hon.

– Det sporrar i gång de här puckona som plötsligt ägnar sig åt en massa personpåhopp bara för att jag inte tyckte om intervjun, säger hon.

– Det är otrevligt när det blir så. Det är ingen som gillar personpåhopp.

 

LÄS MER: Därför lämnar Gustaf Norén Mando Diao

 

"Får oss att känna oss vid liv"

– Vad betyder preparat? Han hade ju varit sjuk i flera dagar, han var upptagen på lite febernedsättande och penicillin, säger programledaren Filip Hammar.

– Jag tycker verkligen att det var en kanonintervju. Jag tycker att han var helt fantastisk. Gustaf Norén är ju en människa som får oss att känna oss vid liv, fortsätter Hammar.

Inte bara Jessica Almenäs var kritisk. Även i sociala medier ifrågasätts intervjun. Flera personer menar att Norén verkade vara i obalans.

Dan Panas, presschef på SBS Discovery, fortsätter på samma linje.

Jessica Almenäs.Foto: Olle Sporrong

– Jag har inget ytterligare att säga om det, Filip och Fredrik har redan förklarat det. Den oro som drabbade Twitter i går har vi redan besvarat, säger Panas.

 

LÄS MER: Gustaf Noréns ord om att lämna Mando Diao

 

"Jag fattar ingenting"

Vidare säger programledaren Filip Hammar att han inte förstår varför tittare blev upprörda.

– Jag fattar ingenting, jag förstår inte vad det är.

– Jag tycker att det är ett svaghetstecken från den svenska befolkningen, om man blir upprörd över en intervju där en människa ger av sig själv och vågar vara hudlös. Det är som om alla ska vara strömlinjeformade och bete sig på exakt samma sätt. Jag tror inte vi vill det egentligen, men det blir allt svårare att falla ur ramen i Sverige, säger Hammar.

– Jag tänker slåss till min död för de alternativa människornas rätt att få mycket tid i rutan, om jag ska låta dramatisk.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag