Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Almenäs ärliga ord om kampen bakom kameran

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tv-profilen Jessica Almenäs är utomlands för att spela in ”Superstars”.

Men utanför tv-kameran är hon sliten, berättar hon.

I sin blogg skriver Almenäs att hon nästan brutit samman – och att hon börjat ”missbruka” värktabletter.

”Det är en fruktansvärd känsla när man inte hinner återhämta sig”, skriver Jessica Almenäs.

Jessica Almenäs, 42, befinner sig på Malta i Medelhavet för att spela in Kanal 5:s ”Superstars”, som hon leder. Inspelningen håller på i två veckor och tidigare har Jessica Almenäs berättat, via sin blogg:

”Har det fint här på Malta.”

”Jobbet går i alla fall toppen, det blir riktigt bra. Våra deltagare är fantastiska! De är så peppade på tävling och ger allt. Dessutom supersköna personer. Sicken lyx att få hänga med några av våra största idrottspersonligheter.”

Men trots att jobbet går bra är det tungt. Jessica Almenäs berättar att dagarna är långa och hon har beskrivit sin hjärna som ”en överkokt broccoli varje kväll”.Jessica Almenäs: Fruktansvärd känsla

Nu skriver Almenäs att det blivit ännu tuffare. När hon fick en ledig dag passade hon på att skriva av sig i bloggen:

”Tack gode gud för ledig dag i dag. Såg ut i går som om det inte skulle bli det på grund av väderändringar och då bröt jag nästan ihop. Det är en fruktansvärd känsla när man inte hinner återhämta sig. Man är lika trött när man vaknar som när man lägger sig och tröttheten släpper aldrig under dagen”, skriver Jessica Almenäs.Kanal 5-profilen: Smått börjat missbruka

Kanal 5-profilen skriver att hon börjat ta för mycket värktabletter:

”Har till och med varit tvungen att smått börja Treo-missbruka igen, nåt som jag försökt undvika. Alltså långt ifrån tre om dagen när det var som värst, vi snackar en varannan dag kanske. Men fortfarande för mycket. Fast vad gör man när det är enda chansen att ta sig igenom dagen?”

”Jag är oerhört trött och sliten, men det vi gör på film blir väldigt bra. Och det är ju upplyftande i alla fall.”De tävlar i "Superstars" 2019

Susanna Kallur, Stefan Holm, Glenn Hysén, Anna och Emil Jönsson Haag.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.