Jessica Almenäs pojkvän är även hennes avlägsna släkting – något som leder till snuskiga skämt. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABJessica Almenäs pojkvän är även hennes avlägsna släkting – något som leder till snuskiga skämt. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Jessica Almenäs pojkvän är även hennes avlägsna släkting – något som leder till snuskiga skämt. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Patrick Fahlgren är handbollsspelare och paret träffades i Tyskland, där han spelade i klubben Mt Melsungen. Tidigare i år bytte han klubb till Hammarby. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNPatrick Fahlgren är handbollsspelare och paret träffades i Tyskland, där han spelade i klubben Mt Melsungen. Tidigare i år bytte han klubb till Hammarby. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Patrick Fahlgren är handbollsspelare och paret träffades i Tyskland, där han spelade i klubben Mt Melsungen. Tidigare i år bytte han klubb till Hammarby. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jessica Almenäs och pojkvännen Patrik Fahlgren är släkt. Foto: instagram/jessicaalmenasJessica Almenäs och pojkvännen Patrik Fahlgren är släkt. Foto: instagram/jessicaalmenas
Jessica Almenäs och pojkvännen Patrik Fahlgren är släkt.  Foto: instagram/jessicaalmenas

Almenäs är släkt med pojkvännen: "Perverst?"

Publicerad

Jessica Almenäs pojkvän är även hennes avlägsna släkting – något som ibland leder till snuskiga skämt.

Det erkänner programledaren i ett nytt avsnitt av "Fördomspodden":

– Vi hade en period där vi skojade väldigt mycket om att vi var släkt. Kunde vi verkligen ha sex nu, eller var det perverst? 

I våras gjorde Jessica Almenäs den märkliga upptäckten: Hon är släkt med sin pojkvän. 

Visserligen på väldigt avlägset håll, men ändå – släktforskning visade att Jessica och pojkvännen Patrik Fahlgren har gemensamma släktingar. 

Nu erkänner Jessica Almenäs att hon och Patrik Fahlgren brukade dra snuskiga skämt om släktskapet. 

– Ja det har vi faktiskt gjort. Det var ju lite humor med det där, säger hon i ett nytt avsnitt av "Fördomspodden". 

– Vi hade en period där vi skojade väldigt mycket om det där att vi var släkt. Och kunde vi verkligen ha sex nu, eller var det perverst? 

https://www.instagram.com/p/BZtBc0jhTZ6/?hl=en&taken-by=jessicaalmenas

Berättade i bloggen

Jessica Almenäs berättade att hon och pojkvännen är släkt i ett blogginlägg i maj, med rubriken "Vad är oddsen?".

I inlägget skriver hon att hon hittade ett gammalt block med anteckningar från släktforskning som hon gjorde i gymnasiet. 

I blocket hittade hon en kvinna på sin farmors sida med samma efternamn som pojkvännen.

"Patrik heter ju också Fahlgren så jag tyckte det var ett lustigt sammanträffande och frågade honom lite på skoj var hans pappas släkt kom ifrån", skriver Jessica Almenäs i bloggen. 

Gemensam släkting 

Det visade sig att Patrik Fahlgren har släkt från samma område i Västerbotten.

"Plötsligt hittade vi den gemensamma nämnaren, Olof Persson Bergskråva och hans fru Stina Persdotter. De levde i Skellefteå-trakten på 1700-talet och deras son Per startade Patriks släktgren och deras dotter Marta Greta var starten på min. Vi är alltså släkt! I rakt nedstigande led i 9:e generation", skriver Jessica Almenäs. 

"Det förklarar ju kanske varför jag tycker att han är både oerhört snygg, charmig och oemotståndlig. Det ligger i släkten helt enkelt, haha!", skriver hon. 

"Skämt åsido så känner jag mig helt trygg på att det är helt lagligt och ofarligt att vara ihop med sin släkting i 9e generation så vi behöver inte göra slut på grund av detta". 

Patrick Fahlgren är handbollsspelare och paret träffades i Tyskland, där han spelade i klubben Mt Melsungen. Tidigare i år bytte han klubb till Hammarby.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag