Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här rasar allt för Isabella Löwengrip

Frida Sundkvist om granskningen av Isabella Löwengrip
I den kommande dokumentären ”Flip side” får tittarna följa Isabella Löwengrip mitt under hennes svåra period.Foto: SVEN LINDWALL
Löwengrip berättar hur hon har tappat 80 procent av sina kunder. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
”Det känns som att jag vill spy. Jag har svårt att äta, och det är jobbigt att sova”, berättar hon i dokumentären. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Isabella Löwengrip tillsammans med pojkvännen Erik Selin. Foto: SVEN LINDWALL
Bild från dokumentären. Foto: LFA FILM

Under hösten kraschade Isabella Löwengrips företag och influencern tvingades ställa in en flytt till USA för att rädda bolagen från konkurs.

I dokumentären ”Flip side” berättar entreprenören nu om sin tuffa period av dalande siffror och ekonomisk kris.

– Förra veckan var det en löpsedel om att alla mina siffror var fejkade. Vi förlorade 80 procent av våra kunder, säger Isabella Löwengrip i ”Flip side”.

Under lång tid gav hon sken av att ha ett perfekt liv – med lyxhus, personlig kock och ekonomiska framgångar. I sitt sommarprat i juni förra året berättade hon att hon skulle flytta till New York och aldrig prata med svensk media igen.

Men hösten samma år kraschade allt för Isabella Löwengrip, 29. Hennes företag gick allt sämre, och den kända influencern och entreprenören tvingades ställa in USA-flytten för att rädda sina bolag från konkurs. Samtidigt tvingades hon ta allt mer svåra beslut för att hålla sig ekonomiskt flytande – anställda fick sparken och hon tvingades sälja sitt omskrivna lyxhus på Lidingö.

Löwengrip: ”Har levt i en bubbla”

Nu berättar Isabella Löwengrip om den tuffa perioden i dokumentären ”Flip side”, som spelades in i oktober och november.

– Jag har levt i en bubbla ett tag. Både att jag har försökt få mina företag att växa, och få allt att se jättebra ut. Allt ska se perfekt och framgångsrikt. Men inget är på riktigt, säger hon i dokumentären, och fortsätter:

– Den här sommaren hade jag min jobbigaste period någonsin, för jag visste inte alls vad jag skulle göra. Jag har jobbat så hårt sedan jag var 16 år, och haft en så tydlig vision – jag vill bli den mest framgångsrika företagskvinnan i världen. Men jag tappade bort mig.

Hon konstaterar att planen att flytta till New York var ogenomtänkt – processen tog för kort tid, och kostade bara pengar.

– Jag bestämde att jag behövde lämna Sverige. Vi hyrde en lägenhet i New York, påbörjade en process med visum till USA, och skulle börja företag där. Men jag var för snabb, så jag hade inga kunder där borta. Nu är hela kostnaden för New York-processen alldeles för dyr.

”Känns som jag vill spy”

Alla svåra beslut påverkade Löwengrips mentala och fysiska hälsa.

– Det känns som att jag vill spy. Jag har svårt att äta, och det är jobbigt att sova, förklarar hon i ”Flip side”.

För att kunna sova, och för att orka med att ta de tuffa besluten dag efter dag, började Löwengrip sova med sina barn.

– Jag går och lägger mig med mina barn. Jag har märkt att kvällar på egen hand i ett stort hus är hemskt. Så jag somnar tidigt och tänker att jag ska vakna tidigt med ny energi. Och jag gör det, jag vaknar alltid glad. Så jag är tacksam över att alltid vakna med den känslan. När den försvinner, det är då jag är i trubbel. Men alla kvällar är svåra. Fram till för två månader sen kunde jag läsa, göra en kopp te och ha en mysig kväll för mig själv. Men det är omöjligt nu. Det är för mycket ångest, säger hon i ”Flip side”.

Förlorade 80 procent av kunderna

När det i Expressens granskning kom fram att Isabella Löwengrips framgångar inte var så omfattande som hon hade gett sken av – och att statistiken kring hennes följare var missvisande – påverkade det företagen och dess anställda drastiskt.

– Förra veckan var det en löpsedel om att alla mina siffror var fejkade. Vi förlorade 80 procent av våra kunder. För att betala allas löner den här månaden måste jag sälja en del aktier. Men det är okej. De säger att det är en del av att vara entreprenör.

Dokumentärserien ”Flip side” har premiär den 15 januari på thisismyflipside.com.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip, som avböjer att kommentera.

Fastighetsmiljardären är Isabella Löwengrips nya kärlek

Fastighetsmiljardären är Isabella Löwengrips nya kärlek

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.