Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Allt känns overkligt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mamma Eva och pappa Tore torkar Agnes glädjetårar: "Jag är så stolt, så stolt och så glad, så glad, så glad, så glad", säger mamma Eva Carlsson. Lyssna på Agnes vinnarlåt på TV4.se!
Foto: ÖRNBERG CHRISTIAN

Mamma hade varnat henne för "Idol".

Men Agnes Carlsson, 17, trotsade allt motstånd - och vann tittarnas hjärtan.

Glädjechocken gjorde henne stum på scenen:

- Jag trodde inte jag skulle vinna, allt känns så overkligt.

- Agnes dödade allt motstånd med vinnarlåten, säger juryns ordförande Peter Swartling. Halva publiken grät, vakterna grät, jag och Kishti grät. Finalen av "Idol 2005" blev en rysare. Agnes Carlsson hade överansträngt sin röst. - Jag har jättesliten röst. Det kändes väldigt mycket på de första låtarna. Jag har gått omkring och känt mig nere, säger Agnes Carlsson. Men på vinnarlåten "Right here, right now" lossnade allt. - Jag gillar den så otroligt mycket, det var nog därför.

Kunde inte sjunga en ton

 När telefonomröstningen var klar kunde Agnes plötsligt inte sjunga en ton. - Jag blev så glad över det här, över publiken. Jag tänkte bara på att jag hade vunnit, förklarar hon känslokollapsen i tv. När kamerorna slocknat omringades hon av  bröderna Elias, 23, och Jon, 25, grät och kramade om lillasyster. Mamma Eva, 51, och pappa Tore, 53, rusade upp på scenen. - Jag är så stolt, så stolt, så stolt och så glad, så glad, så glad, säger mamma Eva. Om hon fått bestämma skulle Agnes inte ens ha gått på audition i somras. - Jag hade läst mycket om programmet och tyckte inte om det. Jag var väldigt irriterad på juryn.

Inte vänner

 Agnes Carlsson och Sebastian Karlsson kördes i limousine till efterfesten på Sturecompagniet i Stockholm. Under finalveckan har de blivit mer konkurrenter än vänner. - Jag tror inte att vi kommer ses så mycket. Men Ola och Elina kommer jag att ha mycket kontakt med, säger Agnes. Daniel Breitholtz påminner om att det är nu allt börjar. - Nu får hon sköta sig. Hon ska in i studion i morgon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.