Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Allt för Sverige"-profilens kärleksproblem – berättar

Kyle Johnson, 29, tycker svenska kvinnor är mer reserverade än amerikanska. Foto: SVT
Kyle Johnson och Ashley Mullinax har blivit goda vänner under årets inspelning. Foto: SVT

Vackra kvinnor och snygga män med barnvagn. Så låter det när deltagarna i ”Allt för Sverige” summerar sina intryck av landet. 

Kyle Johnson, 29, konstaterar att det är svårare att få kontakt med tjejer här. 

– En svensk tjej sa att jag måste lugna ner mig, säger han i programmet. 

I söndagens program samlar programleden Anders Lundin deltagarna för att prata om amerikanernas bild av Sverige. 

Och de fem deltagare som är kvar i tävlingen har samlat på sig många och starka intryck under sin vistelse. 

Förskolläraren Ashley Mullinax, 32, är fundersam över alla de män hon sett som går omkring med barnvagnar. 

– Jag har sett många män med barnvagn. Dessutom snygga män! 

– I USA ser man bara kvinnor med barnvagnar. Här tar männen upp sin bebis och tar en öl och en hamburgare. Det är en ovanlig syn!, säger hon i programmet. 

Anders Lundin berättar om den svenska föräldraförsäkringen och de 90 dagar som är vikta åt vardera föräldern. Och de amerikanska deltagarna reagerar med stor förvåning. 

– Jag kände inte till föräldraledigheten, men den är fantastisk. Männen här tar mer ansvar för barnets uppfostran, säger Ashley Mullinax. 

 

Ashley Mullinax. Foto: SVT

”Skulle inte säga att jag inte hade någon tur” 

Kyle Johnson, 29, konstaterar att det finns många vackra kvinnor i Sverige – men att det inte har gått så bra för honom att få kontakt.

– Svenska tjejer är inte lika lättpratade som amerikanska tjejer. En svensk tjej sa att jag måste lugna ner mig. I stället för att vara den här glada, energiska och utåtriktade ska man vara mer som James Bond, lugn, cool och samlad, säger Kyle Johnson i programmet. 

Men som Aftonbladet har rapporterat tycker han att ryktena i USA om svenska kvinnor stämmer. De är vackra och hälsosamma – men något mer reserverade än amerikanska tjejer. 

– I USA är det väldigt attraktivt och värdefullt att vara utåtriktad, extremt social, att kunna prata med vem som helst närsomhelst och att föra en konversation. Men i Sverige var det inte så, där var man mer lugn och försiktig. Det var svårare att skaffa vänner och träffa någon av motsatt kön, säger han till Expressen. 

Men han säger också att han  ändrade sin attityd något – och att han har haft viss framgång. 

– Jag träffade några tjejer vars sällskap jag verkligen gillade. Vi har fortfarande kontakt. Vi får se vad det leder till, säger han. 

I kväll klockan 20.00 på SVT1 sänds det näst sista avsnittet av säsongens ”Allt för Sverige”. 

Expressen har sökt Ashley Mullinax.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.