Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Allt för Sverige" i SVT Emmy-nominerat

Anders Lundin är programledare för "Allt för Sverige" Foto: Christian Örnberg
SVT-serien "Allt för Sverige" är nominerad till årets upplaga av internationella Emmy-priset – en av tv-världens mest prestigefulla tävling, skriver SVT i ett pressmeddelande. Foto: Svt/Pressbild

SVT-serien "Allt för Sverige" är nominerad till årets upplaga av internationella Emmy-priset – en av tv-världens mest prestigefulla tävling, skriver SVT i ett pressmeddelande.

I dag, måndag, stod det klart vilka tv-program som i år nominerats till det internationella Emmy-priset. Ett av de nominerade programmen är SVT-serien "Allt för Sverige", som Anders Lundin är programledare för.

I realityserien får tv-tittarna möta ett antal svenskättade amerikaner som för första gånger i sina liv besöker Sverige. I programmet kämpar sedan deltagarna i olika utslagstävlingar – tills det är en vinnare kvar. Förstapriset är en träff med amerikanernas svenska släktingar.

 

 

LÄS MER: "Allt för Sverige" – så gick det sen för deltagarna

 

 

"Allt för Sverige" kan få pris

Serien hade för första gången premiär 2011 och har nu sänts i fem säsonger. Det är säsongen som sändes 2015 som nu blivit nominerad till internationella Emmy-priset i klassen "Non-Scripted Entertainment". Prisutdelningen äger rum i New York måndag den 21 november.

Övriga nominerade i kategorin "Non-Scripted Entertainment" är brasilianska "Adotada", brittiska "Gogglebox" och sydkoreanska "I can see your voice".

 

 

LÄS MER: Känslostormen i sista "Allt för Sverige" i SVT

 

 

"Allt för Sverige" bygger på det norska formatet Culture Shock Norway. Serien produceras av Meter för SVT, med Christer Åkerlund som producent och Ebba Adielsson som SVT:s projektledare, skriver SVT i sitt pressmeddelande.

Sjätte, och kommande säsongen av "Allt för Sverige" har premiär söndag 23 oktober.

Kärlek i "Allt för Sverige"

I förra säsongen slutade programmet i en kärlekssaga. I finalen var deltagarna Jamie Lystra och John Winscher konkurrenter. Men i verkligheten var de allt annat än rivaler.

– Det finns absolut en stark personkemi oss emellan. Två svenskar i staterna, som träffades i Sverige. En väldigt fin historia, så mycket bättre än att träffa någon via en dejtingapp, sa John Winscher då.

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!