Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Deltagaren bryter ihop i SVT– efter orden om familjetraumat

Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT

David Neslunds son föddes fyra månader för tidigt, och var nära att dö flera gånger.

Nu berättar "Allt för Sverige"-deltagaren om tragedin – som ledde till att sonen fick ett svenskt namn.

– Vi lämnade aldrig hans sida, så att han visste att vi var med honom, säger han och gråter i "Allt för Sverige".

"Allt för Sverige"-deltagaren David Neslund, 42, trodde länge att han inte skulle bli pappa – trots påtryckningar från sina föräldrar. 

– När jag växte upp fick jag alltid höra från min mamma och min pappa att jag måste skaffa barn, eftersom jag är den sista Neslund som finns kvar. För många år sedan var jag faktiskt i ett förhållande och vi försökte få barn, men det hände inte, så vi gick till läkaren och fick veta att det inte skulle vara möjligt. Det blev en del depression, att veta att jag skulle vara den sista, berättar han känslosamt i söndagens "Allt för Sverige".

Föddes nästan fyra månader för tidigt

Men allt ändrades när han träffade sin fru, som helt plötsligt lyckades bli gravid

– Men så träffade jag min fru Christine, och allt förändrades totalt. Hon kom hem en dag och hade överraskning till mig – hon var gravid. Att veta att det kommer en till generation känns väldigt uppfyllande. Vi bestämde att vi ville ha fler barn.

Det gick inte som de nya föräldrarna hade tänkt sig. Efter flera missfall lyckades de bli gravida igen. Deras andra barn var beräknad till juldagen 2015 – men föddes nästan fyra månader för tidigt. Den otroligt tidiga födseln gjorde att de inte visste om de skulle få behålla sin nyfödda son.

– Hans hud var bara några cell-lager tunt, vi kunde inte röra honom av rädsla för att slita skinnet av honom. Det var väldigt lång tid som vi inte visste om han skulle leva mer än fem minuter in i framtiden. Vi lämnade aldrig hans sida, så att vår son visste att vi var med honom, berättar Neslund i programmet, och gråter av de jobbiga minnena.

”Därför döpte vi honom till Björn”

Men bebisen lyckades överleva, och växte sig till en stark liten bebis – något som gjorde att hans föräldrar ville ge honom ett namn som reflekterade hans kämparanda. Valet föll på ett svenskt förnamn.

– Det visade sig att han var starkare än någon hade kunnat tro, så vi visste att han behövde ett starkt namn. Därför döpte vi honom till Björn.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.