Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Allt för Sverige”-deltagaren bryter ihop – efter Lundins ord

Ashley MullinaxFoto: SVT
Ashley Mullinax med sin mormor i VirginiaFoto: SVT
Ashley MullinaxFoto: SVT
”Allt för Sverige” 2018Foto: SVT
Anders Lundin.Foto: SVT

Emmybelönade realityserien ”Allt för Sverige” är tillbaka med en ny säsong. 

I premiäravsnittet blir känslorna så starka att det brister för förskoleläraren Ashley Mullinax – nu berättar hon om tårarna och den oväntade dramatiken.

– Känslorna var överväldigande, säger hon.

Realityserien ”Allt för Sverige” är tillbaka med en åttonde säsong på SVT. Som tidigare är Anders Lundin programledare när tio färgstarka amerikaner söker sina svenska rötter. 

Redan i det första avsnittet uppstår ett fyrverkeri av känslor för Ashley Mullinax, en 32-årig förskolelärare från Clifton, Virginia. 

Ashley Mullinax har alltid varit stolt över och älskat sitt svenska arv. Så till den grad att hon uttrycker sin konstnärliga ådra genom att måla dalahästar på allt hon kommer över. Kärleken till det svenska arvet kommer från Ashleys mormor som hon kallar sin bästa vän. De umgås konstant och är båda med i Vasaorden, en svenskförening som ordnar träffar en gång i veckan och firar alla svenska högtider ”over there”. 

När ”Allt för Sverige”-gänget landar på svensk mark svämmar känslorna för Ashley Mullinax, som brister ut i gråt.

– Ni befinner er mitt i ett stort äventyr som började för längesen, säger Anders Lundin till hela gruppen.

Sedan börjar programledaren Anders Lundin att berätta om Ashley Mullinax släkting långt tillbaka i tiden, något som gör att ögonen tåras ännu en gång.

”Adrenalinet pumpade”

Nu berättar Ashley Mullinax om sin upplevelse av inspelningen. Hon beskriver det som en ”emotionell berg- och dalbana”.

– Att resa till Sverige har alltid varit min stora dröm, det kändes som att jag befann mig i en dröm. Mitt adrenalin pumpade så kraftigt när vi nådde svensk mark, det tog flera minuter att samla sig, säger hon och fortsätter:

– När det började sjunka in att jag var framme var känslorna överväldigande. Jag kände mig förväntansfull, spänd och nervös på samma gång. Det var en väldigt märklig känsla, men det var positivt. 

 

LÄS MER: Här är alla ”Allt för Sverige-deltagare” 2018 

 

Oväntad dramatik

Redan i första avsnittet får Ashley Mullinax helt ny information om sin släkt i Sverige som ingen i hennes familj kände till. 

Tv-profilens mormor reagerade med chock när hon senare fick höra hela berättelsen.

– Min mormor blev chockad och konfunderad när jag berättade den nya informationen om våra släktingar. Det var helt oväntat. Jag fick förklara flera gånger för att hon skulle förstå fullt ut, för det var så mycket nytt att ta in. Och så mycket dramatik! 

– Vårt förflutna är värre än ett avsnitt av ”Jerry Springer”, men vi är så tacksamma att allt har ställts tillrätta nu.

”Allt för Sverige” sänds på söndagar kl 20.00 i SVT1.

 

LÄS MER: Vändningen efter triangeldramat - nu har ”Allt för Sverige”-paret gift sig 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.