Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt för Sverige 2019: Alla deltagare i SVT-programmet

Alla deltagare i ”Allt för Sverige” 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Nio amerikaner och en kanadensare söker sina svenska rötter.

SVT-succén ”Allt för Sverige” är tillbaka med sin nionde säsong.

Första avsnittet sänds på SVT den 27 oktober.

Här är alla deltagare.

Robert Rambo, 59

Robert Rambo i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: Cullowhee, North Carolina

Krigsveteran

Årets deltagare med det coolaste namnet är Robert Rambo. Efternamnet kommer från den svenska äppelsorten som Roberts förfader Peter Gunnarson Ramberg tog med till Amerika år 1640. Äpplet har dött ut i Sverige men växer fortfarande i USA. Det var även Rambo-äpplet som gav författaren David Morell inspiration till namnet på actionhjälten i Rambo-filmerna.

Robert gick i militärskola som ung och har bland annat varit stationerad i Irak. Kriget har lämnat djupa spår och runt handleden bär han ett armband med namnet på en av de soldater i sitt kompani som inte fick komma hem från Irak.

Robert ser fram emot att besöka Sverige och se landet där Peter Gunnarson Ramberg levde innan han emigrerade till USA.

Janet ”Holgie” Caplinger, 70

Janet ”Holgie” Caplinger i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: Joshua Tree, Kalifornien

f.d. dansare

Holgie är en färgstark person som sprider mycket värme omkring sig. Under hippietidens glansdagar levde hon i San Francisco där hon delade ut blommor på gatorna. Hon sydde scenkläder åt Janis Joplin och såg den tidens alla mest legendariska musikakter live: The Beatles, The Doors, Jefferson Airplane med flera. Som ung ägnade hon sig åt balett, och dansade sedan vidare professionellt inom showvärlden och har gjort otaliga turnéer runt USA. Som dansare har hon dessutom dansat med självaste Gene Kelly.

Holgie växte upp i det hus som hennes farfar byggde när han emigrerade till USA. Hon har dock ingen koll på sin svenska bakgrund och inte heller kontakt med någon från den sidan.

Melissa Walls, 38

Melissa Walls i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: Duluth, Minnesota

Forskare vid universitet

Melissa arbetar som universitetsprofessor och är till hälften ursprungsamerikan. Genom livet har hon sett ner på sitt svenska ursprung, eftersom den delen av henne står för koloniseringen och folkmordet mot de infödda amerikanerna.

För närvarande forskar Melissa i ursprungsbefolkningens kultur och historia vid University of Minnesota. I och med att hon själv tillhör Ojibwafolket har hon alltid haft ett starkt intresse för den amerikanska ursprungsbefolkningens rika kulturarv. Men det har lett till att hennes svenska arv hamnat i skymundan, något som hon nu vill ändra på.

Kaytie Hubis, 30

Kaytie Hubis i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: San Diego, Kalifornien

Restaurangchef

Kaytie är en tuff kvinna med kärlek till hav, mat och rockmusik. Hon jobbar på en restaurang som serverar amerikansk barbecue. Med ett intresse för att lära sig mer om den svenska matkulturen hoppas Kaytie få med sig nya kunskaper för att influera kokkonsten på restaurangen hemma.

Kaytie är uppfostrad av sina svenska morföräldrar och hon har tatuerat deras porträtt på sin högra axel. Ett sätt att rista in kärleken till de som betytt så mycket.

Jennifer Buhrow, 38 

Jennifer Buhrow i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: Chicago, Illinois

Clown

Jennifer jobbar som clown, mimartist och skådespelare. Hon uppträder ofta på stora evenemang och konferenser i Las Vegas. Hennes svenska tillhörighet går genom sin fars gammelfarfar. Till Jennifers stora sorg gick hennes mormor, som hon hade en mycket nära relation till, bort förra året. Det var en bidragande faktor till att hon sökte sig till programmet för att kunna utforska sitt svenska arv desto mer.

Christina Sittser, 23

Christina Sittser i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: St. Louis, Missouri

Kläddesigner

Christina är en ung kläddesigner som nyligen lämnat tryggheten hemma i St. Louis för att pröva lyckan i glamorösa Hollywood. Hon är en ambitiös kvinna med höga mål och vid sidan av sitt yrke hjälper hon också behövande barn med deras läxor.

Christina har ett brinnande intresse för vackra kyrkor, svenska folkdräkter, och annat som hon betraktar som fina konstverk. Förkärleken till den svenska kulturen finns i och med hennes anknytning till de svenska rötterna på pappans sida.

Brittany Zikman, 29

Brittany Zikman i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: Winnipeg, Kanada

Projektledare inom finanssektorn

Brittany blir den första kanadensaren i programmets historia. Hon är en glad person med stor empati och har ett ständigt leende på läpparna. I Kanada växte Brittany upp med sin svenska farmor och sedan hennes bortgång har hon blivit allt mer nyfiken på att lära sig mer om Sverige. Nu vill hon vinna Allt för Sverige, inte minst för att hedra sin farmors minne.

Christopher Tholstrom, 40

Christopher Tholstrom i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: Denver, Colorado

Säljare

Den gladlynta Christopher har alltid ett leende på läpparna och inger stort förtroende med sitt öppna, muntra sätt. Därför är det inte så konstigt att han blivit framgångsrik som försäljare i läkemedelsbranschen.

Det ovanliga efternamnet och historien kring hans bakgrund är mysterier Christopher inte kan släppa taget om. Med siktet inställt på att få reda på vart hans rötter leder, och för att kunna bära det vidare till sina egna tre barn, sökte han sig till programmet.

Christopher är en familjeman och ingår i en kusinskara om 51 personer. Han har redan en stor släkt som kommer att bli ännu större om han vinner.

Mats Thureson, 22

Mats Thureson i Allt för Sverige 2019
Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: Burlington, Vermont

Snickare

Mats har aldrig varit storstadstypen trots att han växte upp i en förort till Boston. Därför valde han att bosätta sig i skogarna i Vermont, där han till vardags arbetar som snickare och tillverkar knivar. Men för Mats har fantasin inga gränser och han drömmer någon dag om att kunna göra svärd. Smide är hans stora passion och han är fascinerad av de svenska kunskaperna i järntillverkning.

Mats är asatroende som väntar på den rätta. Med hjälp av högre makter hoppas han att vinna Allt för Sverige och kanske även sitt hjärtas dam.

Roy ”Dude” Settergren III, 41

Foto: Mattias Ankrah / SVT

Från: Wacissa, Florida

Hovslagare

Roy är en tvättäkta cowboy och en före detta professionell rodeoryttare från den amerikanska södern. I dag arbetar han som hovslagare. Han har med egna händer byggt upp sin ranch, där han tämjer vilda mustanger och föder upp kor och tjurar för rodeoträning.

När Roy var ung flyttade han från Florida med sin mamma och tappade kontakten med sin far. Och det är just via hans pappa som den svenska kopplingen finns. Men Roy vet varken något om Sverige eller sin svenska släkt.

Här gifter sig tidigare deltagarna med varandra

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.