Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allan Svenssons åldersångest: ”Alltid känt mig 10 år yngre”

Allan Svensson.Foto: AXEL ÖBERG
Allan Svenssons nya föreställning ”Mr Morfar” handlar om en man med åldersnoja.Foto: JORRI KRISTJANSSON / INTIMAN
Allan Svensson tyckte att 51 år var för ungt för att bli farfar.Foto: TV4 / Nyhetsmorgon

Åldrandet är inget som han finner sig i.

Allan Svensson menar att han känner sig betydligt yngre än vad han egentligen är och att han kan relatera till rollen som han spelar om en man med åldersnoja. 

– Han har blivit morfar och han är oerhört bekymrad över detta för han tycker inte att han är så gammal. Det känner jag verkligen igen, säger Allan Svensson i Nyhetsmorgon.

Allan Svensson, 68, har under vintern och våren turnérat med sin föreställnig ”Mr Morfar”, en monolog på 90 minuter som handlar om att bli gammal. I Nyhetsmorgon berättar nu skådespelaren att rollen som han spelar i ”Mr Morfar” är en av få roller som han faktiskt känner igen sig i.

– Man känner ju igen saker, ”Mr Morfar” som jag är ute på turné med, den handlar om en man som har åldersnoja. Han har blivit morfar och han är oerhört bekymrad över detta för han tycker inte att han är så gammal. Det känner jag verkligen igen, säger han.

Allan Svensson var 51 år gammal när han blev farfar för första gången. Tidigare har han berättat att det var något som skrämde honom.

– Jag tyckte det var alldels för ungt. Jag tyckte det var obehagligt, jag såg en farfar som en man som satt i rullstol med långt vitt skägg, så var ju inte jag, har Allan Svensson tidigare sagt till Expressen.

Känner sig yngre

När han sedan fick sitt andra barnbarn hade han satt sig in i rollen på ett annat sätt. Han hade börjat uppskatta den kärlek som barnbarnen gav honom.

– Man får mycket kärlek från dem små, de säger ”Hej farfar Allan” och springer mot mig, sa Allan Svensson.

När Allan Svensson senare i Nyhetsmorgon får frågan om hur gammal han känner sig berättar skådespelaren att han känner sig betydligt yngre än vad han egentligen är.

– Jag har alltid känt mig 10 år yngre, svarar Allan Svensson.