Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allan Svenssons svåra tid – kunde inte stå upp

Allan Svenssons åldersångest
Allan Svensson, 68, tvingades av hälsoskäl att ställa in sin föreställning ”Mr Morfar” i början av hösten.Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Nu berättar skådespelaren om den svåra tiden.Foto: JORRI KRISTJANSSON / INTIMAN

Allan Svensson, 68, tvingades av hälsoskäl att ställa in sin föreställning ”Mr Morfar” i början av hösten.

Nu berättar skådespelaren om den svåra tiden.

– Om jag skulle stå upp en halv minut bara så började benen skaka. Jag var tvungen att sätta mig, annars hade jag ramlat ihop, säger han.

Skådespelaren Allan Svensson, känd som bland annat pappan Gustav i tv-serien ”Svensson, Svensson”, och i den efterföljande filmatiseringen, har dragits med hälsoproblem.

För Expressen berättar han hur problemen började redan 2017 – och att det sedan dess har blivit värre. Till sist tvingades han hoppa av sin föreställning ”Mr Morfar” i Göteborg.

– Det var jättejobbigt.  Nu var det ett par månader sen, men jag var ju tvungen att sjukskriva mig. En månad var jag sjukskriven och fick behandling. Jag hade väldiga problem med mina ben, med blodcirkulationen. Så jag kunde inte stå upp, utan jag var tvungen att sätta mig hela tiden.

Allan Svensson: ”Var tvungen att ställa in”

Allan Svensson har sedan dess varit på en kärlutredning för att komma till botten med problemen.

– Men jag har inga problem blodcirkulationen. Benen är otränade och jag sitter alldeles för mycket still. Jag har fått ordination av min doktor att jag måste gå. Röra mycket på mig. Men jag var tvungen att ställa in. För i den här föreställningen, ”Mr Morfar”, då står jag upp och pratar i en och en halv timme och det fixar inte mina ben.

– Jag har aldrig ställt in en föreställning i hela mitt liv. Så det var lite dramatiskt för mig. Och jobbigt. Men nu har jag tagit konsekvenserna av att gå så mycket jag kan. I och med att jag de gör så jävla ont i benen så har jag inte så väldigt stor lust att gå. Men det har blivit bättre och bättre. 

Sedan en tid tillbaka är Allan Svensson också friskförklarad och har kunnat spela in material för filmserien ”Maria Wern”.

Träffade kärleken – i hyresvärdinnan

I somras berättade Allan Svensson också att han hittat kärleken i en kvinna vid namn Ami. Hon var hyresvärdinna som Svensson hyrde bostad av när han under 2018 spelade sommarteater i Göteborg.

– Så är det. Jag är väldigt lyckligt med henne. 

Har hon varit ett stöd under den här jobbiga perioden?

– Ja verkligen i högsta grad. För det var väldigt jobbigt. Jag har ju aldrig ställt in en jävla föreställning i hela mitt liv, men det gjorde så jävla ont så jag var tvungen att göra det. Och då var hon uppe i Stockholm. Det är underbart att ha en kvinna som man älskar.

Bor ni tillsammans?

– Nej hon bor i Göteborg och jag bor i Stockholm. Men vi får se hur det blir i slutändan, vi är väldigt nya med varandra. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.