”Alla mot alla”-finalisten: ”Får jävligt mycket skit”

Suzanne Axell: SVT skiljer på folk och folk
Olof Lundh och Martin E-Type Eriksson är klara för final i ”Alla mot alla”.
Foto: Kanal 5
I finalen möter de David Sundin och Suzanne Axell.
Foto: Kanal 5
För Expressen berättar Olof Lundh bland annat om den ”skit” han får ta emot från programledarna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Foto: Kanal 5
”Martin är mer avslappnad än vad jag är, men han har blivit lite smittad av min vinnarskalle”, berättar Olof Lundh.
Foto: Kanal 5
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.
Foto: Kanal 5

Debutanterna Suzanne Axell och David Sundin är klara för semifinal i ”Alla mot alla”.

Där gör de upp mot Martin E-Type Eriksson och Olof Lundh – som trots återkommande pikar från programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kämpat sig fram.

– De tycker väl att jag ska ta den skiten helt enkelt. Men jag slår ju lite tillbaka. Är man med så vill man ju vinna liksom.

Höstens säsong av Filip Hammar och Fredrik Wikingssons populära Kanal 5-program ”Alla mot alla” går mot sitt slut. Bara två par återstår.

Enligt ”Fråga Doktorn-”programledaren Suzanne Axell handlar framgången med David Sundin mycket om hur de båda kompletterar varandra.

– Jag är hyfsat bra på historia. Bra på film. Som många journalister hyfsat allmänbildad. Men sen när man sitter där i buren, 40 grader varmt, för det var det nästan, ibland får man kortslutning i huvudet. Då är bra att man är två så att man kan hjälpas åt.

– Jag är värdelös på sådana här bloggar och poddar och jox. Men där var ju David bra, han har ju reklamvärlden i ryggen. Det var jättebra. Sen kan jag lite sport och jag älskar ju mitt hemmalag Hammarby, men sen en fråga som ”vem spelade i det laget 1982?”, då blir det kortslutning på mig i alla fall. Men vi hjälptes åt, fortsätter Axell.

Olof Lundh, som nått finalen tillsammans med E-type var, enligt Lundh, inte riktigt på samma vågplan innan programmet.

– Martin är mer avslappnad än vad jag är, men han har blivit lite smittad av min vinnarskalle. Även han drogs med i det hela.

”Filip och Fredrik mobbar ju mig”

Allt eftersom har de dock hittat ett bra samarbete. För de som har sett programmet är det dock ingen hemlighet att Lundh ibland tar kommandot.

– Vi är inte alltid överens och Filip och Fredrik mobbar ju mig för att jag bestämmer. E-type tycker emellanåt att jag ska vara kapten och bestämma och då får jag skit av Filip och Fredrik.

De är rätt hårda mot dig ibland?

– Jag får jävligt mycket skit av Filip och Fredrik, så att till och med Fredriks pappa Peter Wikingsson har varit i studion och stöttat mig för att han tycker att Filip och Fredrik går alldeles för långt, de är jävligt elaka mot mig.

Varför det?

– Jag vet inte, de gillar liksom det av någon anledning. De tycker väl att jag ska ta den skiten helt enkelt. Men jag slår ju lite tillbaka. Är man med så vill man ju vinna liksom. Det är inte så konstigt.

Olof Lundh gick förra året till semifinal med Martina Haag. För Suzanne Axell är det här hennes första säsong.

Är du förvånad över att ni har gått så här långt?

– Svar ja. För jag gick in i det här som jag tror att David gjorde också, att vi skulle ha kul. Det var en ära och en glädje att bara bli tillfrågade. Jag fick intrycket att de tyckte vi var hyfsat allmänbildade båda två, och det är ju alltid trevligt när folk tycker det. 

Suzanne Axell beskriver också sin medverkan i programmet som som ett av hennes ”yrkeslivs mest positiva upplevelser”. Hon hyllar både Filip och Fredrik, inspelningsteamet och stämningen i sminket inför sändning.

– Man blir glad när man kommer dit och man blir uppskattad. Man får beröm och man går därifrån och känner sig som en liten stjärna. Det är superhärligt. Jag ljuger inte ett dugg, utan det är precis så jag känner.

Finalavsnitten av ”Alla mot alla” sänds på onsdag och torsdag kl 22.05 på Kanal 5 och D Play.

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.