"Alla kvinnor vill ha Persbrandt"

Publicerad
Uppdaterad
Kvinnorna jagar Mikael Persbrandt och gör att han ständigt hamnar i nya skandaler.
Det hävdar vännen Jan Rendle, 63.
Nu kräver han att kvinnorna lämnar skådespelaren i fred.
Ett hektiskt arbetsschema, ett stökigt privatliv och hård mediebevakning har fått Mikael Persbrandt att återfalla i gamla dryckesvanor. Det hävdar vännen Jan Rendle på Dalarö. Skulden lägger han på den populäre skådespelarens omgivning, närmare bestämt på kvinnorna, medierna och på Mikael Persbrandts agent Kurt Selling. - Det är ju agenterna som lägger på skådespelarna för mycket jobb för att tjäna pengar. De kör slut på dem. Ja

gad av tjejer

Jan Rendle hävdar att det är vanligt med agenter som får redan fullbokade skådisar att tacka ja till nya uppdrag genom att bjuda på sprit. - Man säger lättare okej när man tagit några järn. Hänger drickandet ihop med Persbrandts otrohetsaffärer? - Jag vet inte om det jag hört stämmer. Men jag tycker att om en kvinna vet att Micke har en gravid tjej hemma, då är det dåligt av henne att lägga an på Micke. Har han inget eget ansvar? - Det är tjejerna som jagar honom. Det är väl lätt att frestas om det är snygga tjejer. Säg den kille som inte tar chansen om han får den, säger Jan Rendle.

"Hårt bevakad"

Han är också kritisk till mediernas hårda bevakning av Mikael Persbrandts privatliv. - Så fort han kommer ut från jobbet står ni ju där. Har du ingen förståelse för det stora intresset? - Jo, alla killar vill ju vara Persbrandt och alla tjejer vill ligga med honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag