Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Alla i vår familj är ganska privata av oss”

Sett alla 42 filmer: "Etablerad värld"
Valter Skarsgård, 26, spelar Martin Becks barnbarn i nya filmen ”Ett nytt liv”.
Foto: SVEN LINDWALL
Det är först nu, i film 43, som rollfiguren Vilhelm Beck får mer utrymme i form av Valter Skarsgård.
Foto: SVEN LINDWALL
Peter Haber spelar Martin Beck i den nya filmen som är den 43:e i ordningen.
Foto: TV4
Foto: JOHAN PAULIN / © 2022 NORDISK FILM PRODUCTION A/S & FILMLANCE IN
Foto: /IBL / /IBL
Gustaf, Bill, Valter, Eija, Sam med hustrun Sanna, Stellans fru Megan och Stellan.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
1 / 7

Valter Skarsgård, 26, har gjort debut som Martin Becks barnbarn i den 43:e filmen – ”Ett nytt liv”. 

Nu berättar han om inspelningen, fysiska förvandlingen inför Börje Salming-filmen och varför han inte vill prata om sin familj. 

– Alla i vår familj är ganska privata av oss, säger Valter Skarsgård. 

På juldagen var Martin Beck tillbaka i ”Ett nytt liv” – och han har en helt ny skådespelare vid sin sida. Nämligen Valter Skarsgård, 26, som spelar hans barnbarn. 

– Jag förberedde mig genom att se alla 42 filmer i sträck, samma höst som jag filmade Zebrarummet, 2020. När jag hade kommit halvvägs tänkte jag att det kanske var lite väl mycket att ta på sig, men då var det ”försent”, säger Valter Skarsgård och skrattar. 

Filmen är den 43:e i ordningen med Peter Haber i rollen som Martin Beck. På övriga rollistan finns även Jennie Silfverhjelm, Martin Wallström, Kristofer Hivju, Måns Nathanaelson, Anna Asp, Elmira Arikan och Jonas Karlsson. 

Skarsgård om rollen: ”Blir stora skor att fylla”

Martin Becks barnbarn Vilhelm Beck har tidigare dykt upp i filmserien, spelad av flera olika skådespelare. Men det är först nu som rollfiguren får mer utrymme. 

– Det ska bli spännande att se hur Vilhelm passar in och tas emot av publiken. Det är alltid lite läskigt när man gör något nytt och särskilt nu när det blir stora skor att fylla. Samtidigt skulle jag aldrig ha tackat ja om jag trodde att jag inte skulle palla det, säger Valter Skarsgård. 

Vilhelm Beck är Martin Becks polisaspirerande barnbarn som har dykt upp tidigare i filmserien, dock aldrig tidigare spelad av Valter Skarsgård.
Foto: Pressbild TV4 Johan Paulin

”Jag känner mig väldigt ödmjuk” 

Han berättar att framför allt en scen blev extra tuff att spela in. 

– Det var en ganska fysiskt krävande scen redan första dagarna på inspelningen, men jag tycker mest att det är kul. 

Valter Skarsgård kom bra överens med de andra skådespelarna, inte minst Martin Wallström som han känner sedan tidigare och Peter Haber. Men roligast var det att se en speciell person. 

– Ingvar Hirdwall, bara att få vara med honom var stort. Att se grannen i sitt essä. Alla är väldigt trevliga och Peter och jag kommer väldigt bra överens. Han är på hugget och cool. 

Valter Skarsgård är yngst i den stora skaran av skådespelande Skarsgårdbröder och flera av dem har slagit internationellt. Är det dit även Valter Skarsgård vill? 

– Jag ser det inte som att: ”Jag ska till Hollywood”, men absolut jag tycker att det är kul att skådespela på engelska, jag gillar det och tycker att svenska kan vara svårt i dialogen. Engelska känns naturligare. Hur jag jobbar kan jag tycka att det är svårare ibland. Oavsett vad vill jag bara göra så bra projekt jag kan och livnära mig på detta. Om det innebär att man är med i ”Star Wars” eller jobbar i Trollhättan, spelar ingen roll – jag vill bara ha kul.

Vad känner du kring att få frågor om familjen?

– Jag tycker att frågor om min familj gör att fokuset kan hamna snett. Om jag gör press för ”Beck” och frågorna handlar om Alex så blir det konstigt. De gör sitt och jag gör min grej. Sen är det kul att de är så framgångsrika och jag önskar dem all lycka, det har inget att göra med vår relation, men för mig är inte det intressant att prata om. Alla i vår familj är ganska privata av oss. 

Ingvar Hirdwall spelar den ikoniska karaktären ”grannen” i Beck.
Foto: JOHAN PAULIN / NORDISK FILM

Spelar hockeylegenden Börje Salming 

Just nu förbereder sig Valter Skarsgård inför nästa års inspelning av filmen om hockeylegenden Börje Salming. Där spelar han huvudrollen som kräver stora förberedelser, inte minst fysiskt. 

– Jag fick rollen redan för tre år sedan och har tränat länge. Det blir upp till åtta gånger i veckan både med privattränare i hockey och på gym. Sedan äter jag matlådor varje dag och snart är det dags för deffen.

Valter Skarsgård

Valter Skarsgård föddes 1995 och är son till skådespelaren Stellan Skarsgård och läkaren My Skarsgård.


Hans syskon heter Alexander, Gustaf, Sam, Bill, Eija, Ossian och Kolbjörn Skarsgård.


Under 2021 har han bland annat synts i tv-serierna ”Katla” och ”Zebrarummet”. Nu väntar hans medverkan i de nya ”Beck”-filmerna, och en huvudroll i filmen om Börje Salming.

Se också: 

Familjen Skarsgård är en av Sveriges mest kända skådespelarfamiljer. Men har du koll på vem som är vem?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.