Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alina Devecerski gör skiva med Jocke Berg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alina Devercerski släpper snart sin debut.
Foto: Jens L'Estrade

Nu är det klart.

Alina Devecerskis album, alltså. Skivan "Marathon" släpps den 19 november. På sin debut har sommarens popsensation tagit hjälp av Kents sångare Jocke Berg.

- Det känns sjukt kul, säger Alina till Expressen.

I april debuterade Alina, 28, med "Flytta på dig" - och resten är historia. Singeln blev inte bara den mest spelade svenska låten på Spotify i sommar - före bland andra Loreens "Eu- phoria" och Panetoz sommarplåga "Dansa pausa" - den sålde platina i Danmark, samt trippel platina i både Norge och Sverige.

- Det har varit en väldigt omtumlande sommar, säger Sundbybergstjejen när hon sitter i sin inspelningsstudio i Stockholm.

Totalt blev det 37 spelningar under sommaren, men inga lediga dagar.

- Så fort jag har haft tid över har jag satt mig i studion och jobbat vidare på de nya låtarna.

En spelning, i Norge, blev extra viktig för albumet.

- Jag hade haft ett riktigt skitgig - det blev några sådana också - men bestämde mig för att hänga kvar för att se Kent. Plötsligt kom de fram till mig backstage och berättade att de hyllat mig på Twitter.

- Jag är dålig på att vara uppkopplad och hamnade nästan i chock; "Kräm" är en av mina topp fem-låtar någonsin! Men det slutade med att Jocke kom till studion och vi skrev två låtar tillsammans. Han har en förmåga att ta det som är jättebra, och göra det mycket bättre.

Spelar live i höst

Albumets övriga åtta spår har Alina skrivit med producenten Christoffer Wikberg.

I höst spelar hon de nya låtarna live.

Alina Devecerskis höstturné inleds i Köpenhamn den 18 oktober och besöker även Norge och Finland innan den avslutas i Åre den 15 december.

Jocke Bergs låtskrivarhöst

Alina Devecerski

2001 skrev Jocke Berg och Peter Svensson (Cardigans) Titiyos jättehit "Come along". Ett par år senare skrev Jocke, tillsammans med Lisa Miskovsky, umetjejens jättehit "Lady Stardust". Ny hitvarning i höst, när Alina Devecerski ger ut sitt debutalbum.


Petra Marklund

Kent-sångaren och sångerskan som vanligtvis kallar sig September har jobbat tillsammans på Petra Marklunds svenskspråkiga album "Inferno". Första singeln "Händerna mot himlen" är ett av resultaten.


Eric Turner

Förra veckan twittrade Eric Turner, som toppat Englandslistan med Tinie Tempah och är aktuell med Avicii-samarbetet "Dancing in my head", att han skrivit en låt med Kent-sångaren Jocke Berg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.