Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alida Morbergs familjelycka med Bill Skarsgård

Alida Morberg och Bill Skarsgård blev föräldrar i oktober 2018
Alida Morberg och Bill Skarsgård blev föräldrar 2018.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Per Andersson och Alida Morberg gör huvudrollerna i Fredde Granberg och Thomas Claessons ”Mer panik i tomteverkstan”. Serien har premiär i oktober på SVT.
Foto: Janne Danielsson / SVT
Alida Morberg och Bill Skarsgård.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Alida Morberg spelar skogsrå i SVT i höst och ser fram mot sin första stora engelskspråkiga roll.

Skådespelaren och mamman berättar nu om hur hon löser vardagen tillsammans med Hollywood-stjärnan Bill Skarsgård.

– Vi försöker få ihop livspusslet på bästa sätt, säger hon.

SVT:s ”Mer panik i tomteverkstan” är en uppföljare till 2019 års julkalender. Här är det lågsäsong på Nordpolen och tomten och tomtemor har separerat. Tomten har barnen Julle och Julina varannan vecka och kämpar med tillvaron.

Mitt i deppen och misären dyker Alida Morberg, 36, och hennes skogsrå upp.

– Hon har flytt från den vanliga världen. Hon har magiska krafter och har gjort sig ovän med jaktlaget. Eftersom hon är skogsrå har hon hål i ryggen och svans, så det går inte så bra med männen. Men hon knackar på hos tomten och de blir blixtförälskade, säger hon.

Skogsrået är ordningsam och en kontrast till Per Anderssons slarver till tomtefar.

– Hemmet har raserats. Det ligger kalsonger och disk överallt. Hon vill att han ska göra mer, att det ska bli mer jämställt. Så det är lite feministiska inslag, säger Alida Morberg.

Dottern besökte inspelningen

Att göra barn-tv är nytt. Hon var därför glad när hon under inspelningarna fick besök av pojkvännen Bill Skarsgård, 31, och deras tvååriga dotter Oona.

– Hon tycker det är så kul med tomten och var jättetaggad. Jag kände att det var kul att göra detta när jag har barn själv.

Förstår hon vad det är du gör?

– Hon förstår att mamma klär ut sig. Vi har ganska roliga kläder. Och hon är inne i en period nu när hon gillar att klä ut sig, prinsessa och kung och så där. Jag tror hon förstår ganska mycket och hon ser sin släkt på tv ibland. Det blir som att vi leker.

Smittades av corona

Något annat som hände under inspelningen var att Alida Morberg smittades av coronaviruset. Parallellt höll hon på att spela in Netflix-serien ”Clark” där Bill Skarsgård gör huvudrollen som brottslingen Clark Olofsson.

Eftersom hon missade några inspelningsdagar fick hon ta igen det på återstående dagar.

– Det blev stressigt och intensivt. Jag var också själv med min dotter då. Jag har nog aldrig gjort så mycket scener per dag. Samtidigt är jag tacksam att jag blev frisk väldigt fort. Det var också god stämning och vi samarbetade väldigt bra, säger hon.

Engelskspråkig roll

Senare i höst åker hon till Irland för att i två månader spela in en utländsk serie.

– Jag ska faktiskt göra min första utländska engelskspråkiga roll. Det känns roligt och lite pirrigt. Det känns fantastiskt att börja köra utomlands. Jag har nog varit lite nervös inför det men nu känns det jättekul.

Lilla Oona kommer att vara med under utlandsvistelsen. Alida Morbergs lillasyster följer med som betald barnvakt.

– Hon är världens bästa. De är liksom kompisar. Så det är jag tacksam för. Min kille är ledig i oktober och kommer också att hälsa på då.

Hur får ni ihop familjelivet med allt jobb och resande?

– Vi får ihop det. Jag har lite svårt att vara ifrån henne och tar ofta med henne. Sedan tar han hand om henne när han är hemma. Vi samarbetar.

Få koll på den svenska skådespelarfamiljen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.