Alida Morberg: ”Pappa hade ju ingen chans”

Alida Morberg och Bill Skarsgård har blivit föräldrar
Alida Morberg, 36, berättar i en intervju med Femina om uppväxten med sin mamma, sina fyra systrar och sin pappa Per Morberg.
Foto: OLLE SPORRONG
Bill Skarsgård och Alida Morberg har dottern Oona tillsammans,
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Per Morberg, skådespelare och tv-kock.
Foto: TV4 / TV4

Skådespelaren Alida Morbergs karriär blomstrar med roller både i SVT och snart även på Netflix.

Samtidigt blev hon mamma 2018 och i en intervju med Femina berättar hon både om karriären, livsförändringen och uppväxten med mamma Inese, sina fyra systrar och pappan Per Morberg.

– I dag kan jag känna med pappa, det måste ha varit tufft med alla tjejer. Lilla pappa hade ju ingen chans, även om han försökte, säger hon till Femina.

Alida Morberg, 36, har nyligen synts i SVT-serien ”Amningsrummet” och ska snart jobba tillsammans med sambom Bill Skarsgård med en ny Netflix-serie om Clark Olofsson, mannen bakom det så kallade Norrmalmstorgsdramat.

I en intervju med Femina berättar hon de pågående framgångarna i karriären, men också om sin familj och uppväxten tillsammans med sina fyra systrar.

– Vi systrar är nära allihopa. Det är kul när man är äldre och släpper lite på syskongrejer, för man känner ju varandra så bra och vet varandras svaga punkter. Men vi finns alltid och försöker stötta varandra så gott det går. Vi är alla extremt olika, säger hon till tidningen.

Alida Morberg: ”Tufft med alla tjejer”

Samtidigt har hon i efterhand insett att ett hus fyllt med fem döttrar ibland blev en tuff utmaning för hennes pappa, skådespelaren och tv-kocken Per Morberg.

– I dag kan jag känna med pappa, det måste ha varit tufft med alla tjejer. Lilla pappa hade ju ingen chans, även om han försökte. Det kan inte ha varit lätt alla gånger med alla brudar och all dramatik, säger hon till Femina.

Alida Morberg sågs nyss SVT-serien ”Amningsrummet” där hon spelar en mamma som på flera sätt kämpar med sitt eget moderskap. I en intervju i ”Malou efter Tio” på TV4 berättade hon nyligen att hon precis som sin rollkaraktär ångrade valet av namn på sitt barn, som nu heter Oona.

– Jag har ju gjort så där på riktigt, det var ju lite så med min dotter. Vi bytte namn för vi stod inte riktigt för det förra, så jag kan verkligen relatera till den scenen. Man var så inne i förlossningen liksom, och bara, ja men det där blir bra, och sedan blir man ju lite klarare, och bara, nej, sa hon i programmet som sändes i november förra året.

Expressen har sökt Per Morberg.

Per Morbergs dilemma i relationen med Inese

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.