Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alicia Vikanders tårar – beslutet med maken

Vem är Alicia Vikander?
Alicia Vikander och maken Michael Fassbender valde att flytta till Lissabon på grund av brexit. Foto: FERDAUS SHAMIM / ZUMA PRESS / SP / FERDAUS SHAMIM / ZUMA PRESS / SP SPLASH NEWS
För Plaza Kvinna berättar Alicia Vikander att hon grät efter beslutet. Foto: IBL
”Det var lite som att: ”Okej, jag åker väl till Lissabon då och struntar i det här”, säger Alicia VikanderFoto: ABACA / STELLA PICTURES

Alicia Vikander hade precis köpt en egen lägenhet i London och gjort sig hemmastadd i den engelska huvudstaden.

Men när beslutet om brexit gick hon med på att flytta till maken Michael Fassbenders hemstad Lissabon i Portugal – ett beslut som fick henne att börja gråta.

– Jag grät den kvällen. Det var lite som att: ”Okej, jag åker väl till Lissabon då och struntar i det här”, säger Alicia Vikander i Plaza Kvinna.

Det var länge sedan svenska superstjärnan Alicia Vikander bodde hemma i Sverige. För att satsa på sin internationella skådespelarkarriär valde Vikander att flytta till England kring 2010, och London blev hennes bas i världen.

Men när hon träffade sin nuvarande make Michael Fassbender under inspelningen av ”Fyren mellan haven” bodde han i Portugals huvudstad Lissabon.

– När jag träffade min man hade han bott där i 18 år, han surfade mycket och ville vara nära naturen. Själv hade jag bott i London i sex-sju år, nyss köpt en lägenhet och började känna mig hemma här – och det gör jag fortfarande, berättar Alicia Vikander i en intervju med Plaza Kvinna.

Ändrade sig efter brexitomröstningen

Men när folkomröstningen om brexit ägde rum 2016 bestämde sig Alicia Vikander för att flytta till Lissabon där maken bodde – trots att hon egentligen inte verkar ha velat lämna London.

– Men så skedde brexitomröstningen och det var typ då jag ändrade mig. Jag grät den kvällen. Det var lite som att: ”Okej, jag åker väl till Lissabon då och struntar i det här”, säger Vikander i Plaza kvinna.

Alicia Vikander och Michael Fassbender gifte sig hösten 2017, i en privat ceremoni med vänner och familj på Ibiza. De bor nu tillsammans i en enorm lägenhet i Lissabon för 20 miljoner kronor, med privat terrass och utsikt över floder Tejo.

Alicia Vikander i Tomb Raider

Alicia Vikander i Tomb Raider

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.