Alicia Vikander riktade sitt tacktal efter galan till unga tjejer.Alicia Vikander riktade sitt tacktal efter galan till unga tjejer.
Alicia Vikander riktade sitt tacktal efter galan till unga tjejer.
Alicia Vikander vanne n Oscar för sin roll i "The danish girl". Foto: Rex/ShutterstockAlicia Vikander vanne n Oscar för sin roll i "The danish girl". Foto: Rex/Shutterstock
Alicia Vikander vanne n Oscar för sin roll i "The danish girl".  Foto: Rex/Shutterstock

Alicia Vikanders råd till alla unga tjejer

Publicerad

Alicia Vikander, 27, tog hem pris för "Bästa kvinnliga biroll" för sin insats i storfilmen "The Danish girl".

Efter tacktalet valde hon att rikta sig till alla unga tjejer där ute:

– Allting är uppenbart möjligt. Och det är nog det jag vill säga till alla tjejer, fortsätt kämpa bara, sa hon efter galan.

Det var en tagen Alicia Vikander som gick upp på den stora scenen för att ta emot Oscarsstatyetten.

Den svenska superstjärnan valde bland annat att tacka sin familj och fler av de som har jobbat tillsammans med henne i den hyllade filmen "The Danish girl".

 

LÄS MER: Alicia Vikanders första ord efter vinsten

Alicia Vikanders råd till alla unga tjejer

Men det var efter att priset hade delats ut, när Alicia Vikander mötte världens kameror och journalister backstage för att svara på ytterligare frågor.

En reporter frågade vilket råd hon ville ge till alla unga tjejer där ute.

– Mina föräldrar har alltid sagt åt mig att jag kan klara det här. Även om jag har tvekat hundratals gånger, så har de alltid ställt upp för mig. Allting är uppenbart möjligt, saker som jag aldrig hade trott tidigare. Och allt detta har varit möjligt för att jag har haft starka kvinnor som har backat upp mig. Och det är väl det jag vill säga till alla unga tjejer där ute. Fortsätt kämpa, sa Alicia Vikander efter att hon fått priset.

 

 

 

 

 

 

LÄS MER: Alicia Vikanders kyss med Michael Fassbender efter Oscarsvinsten

Stöttades av pojkvännen

Alicia Vikander stöttades även av pojkvännen Michael Fassbender, som pussade Alicia Vikander efter att det stod klart att hon hade tagit hem priset.

Den enda svenska kvinnliga skådespelare som tidigare har vunnit en Oscar är Ingrid Bergman, som lyckades med det hela tre gånger.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag