Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alicia Vikanders lyxliv med Hollywood-stjärnan utomlands

Skådespelaren Alicia Vikander varvar lyxliv i Lissabon med gamla vänner från Stockholmstiden.
Foto: JACK ABUIN / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Alicia Vikander och maken Michael Fassbender fest på Ibiza.
Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS TT NYHETSBYRÅN
Alicia Vikander och Michael Fassbenders hem i Lissabon.
Foto: SOTHEBY'S / ALEC BYRNE TT NYHETSBYRÅN
Alicia Vikander och Michael Fassbenders hem i Lissabon.
Foto: SOTHEBY'S / ALEC BYRNE TT NYHETSBYRÅN
Michael Fassbender tillsammans med Alicia Vikander.
Foto: JOHN RASIMUS, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Alicia Vikander och maken Michael Fassbender.
Foto: JAMES SHAW / AVALON B5327
Alicia Vikander och Michael Fassbenders hem i Lissabon.
Foto: SOTHEBY'S / ALEC BYRNE TT NYHETSBYRÅN
Alicia Vikander och Michael Fassbenders hem i Lissabon.
Foto: SOTHEBY'S / ALEC BYRNE SYND. TT NYHETSBYRÅN
Alicia Vikander och Michael Fassbenders hem i Lissabon.
Foto: SOTHEBY'S / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Alicia Vikander tillsammans med skådespelaren Alexander Skarsgård.
Foto: DAVID TONNESSEN PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES
Stjärnans glamourösa liv i Lissabon.
Foto: LAGENCIA GROSBY / STELLA PICTURES LAGENCIA GROSBY
Alicia Vikander vann en Oscar 2016.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT / NTB SCANPIX
1 / 13

Alicia Vikander, 30, fick nobben av scenskolan fyra gånger, och tog ströjobb för att kunna betala hyran.

Idag är hon en Oscarsbelönad världsstjärna, och bor tillsammans med maken Michael Fassbender, 42, i en imponerande våning i Lissabon.

– Jag känner att jag är mer lycklig och tillfreds än jag någonsin har varit, har hon nyligen sagt om privatlivet till Vouge. 

Lyxlägenheten i Lissabon är på många sätt ett otippat val. Alicia Vikander är ju svensk, medan Michael Fassbender efter uppväxten på Irland, bott många år i London. Men där ville ingen av dem bli kvar. Vikander är negativ till Brexit, och i Lissabon hade de redan vänner. 

– Och tydligen har Madonna flyttat dit, tilläger Vikander i Vouge.

Så i Alfama köpte paret en lägenhet för 20 miljoner kronor, och för de pengarna får de inte bara ett sobert boende i vitt och ljusa träslag, utan också en privat terrass med trägård, utsikt över floden Tajo, och tillgång till pool i den exklusiva fastigheten, rapporterar brittiska Home & property.

Fast frågan är ju förstås hur mycket de faktiskt hinner vara där. Paret tycks ju förenas i lusten att arbeta. De träffades på inspelningen av ”Fyren mellan haven” 2014, och medan Michael Fassbender beskrivit Vikander som självsäkerheten personifierad:

– Jag blev lite rädd när Alicia kom – hon var så vild och hungrig, berättade han på en presskonferens i samband med världspremiären i Venedig 2016, så har Vikander själv hävdat att hon i själva verket var nervös och fick stöd av Fassbender.

Vill hålla kärleken privat

Det där kollegiala utbytet pratar skådespelerskan ofta om, men i övrigt är paret kända för att vara extremt hemlighetsfulla om sitt gemensamma liv. Fast själv håller hon inte riktigt med:

– Det handlar inte om att vara hemlighetsfull. Det handlar om att välja vissa saker som du håller privata, fortsätter hon vidare i Vouge.

Med ett så extravagant och kosmopolitiskt liv som filmparet, är det dock svårt att behålla allt för sig själva. Paret gifte sig hösten 2017, men skapade förundrade rubriker redan några månader tidigare då Alicia Vikander blottade sina ”overkliga” ”Tomb raider”-muskler på en båt utanför spanska Formentera. Bara dagar före bröllopet återfanns de dock i stället i Paris. Där ska Alicia Vikander inte bara ha firat sin födelsedag, utan även besökt haute couture modehus. Därefter dök de tu upp på Ibiza, till alla paparazzis stora glädje: Hon i romantisk vit sommarklänning, och söta hjärtformade solglasögon. Han i ledigt uppknäppt skjorta som skvallrade om vältränade magmuskler. Efter några dagar omgivna av familjen och de närmaste vännerna, ska paret slutligen ha gift sig i samband med ”en ultra-privat ceremoni” på La Granja – en biodynamisk gård med tillhörande omsorgsfullt designat boende och pool.

En vecka senare väntade smekmånad i Italien, där det bland annat siktades i Bologna, Verona och Florens, rapporterade People. Sedan flög Alicia Vikander vidare till Los Angeles, där jobbet väntade.

Vikanders inre konflikt – efter Oscarsvinsten

Glamouröst är bara förnamnet. Men paret är trots det omtalade för att föredra de mer jordnära valen, och lär till exempel välja Airbnb-lägenheter i Bushwick, framför flådiga hotell, när de väl besöker New York. Vikander har också främst behållit sitt gamla umgänge i form av vännerna från Stockholmstiden (där hon gick på Kungliga svenska balettskolan). I vänkretsen ingår bland annat coola tjejer som musikduon Icona Pop och Tove Lo, som hon tidigare bott med i London.

Alicia Vikander har tre år efter Oscarsvinsten, landat i statusen som superstjärna. Men annat var det 2015 då hon fortfarande trevade sig fram i sin nya tillvaro:

– Jag kände mig ängslig och ledsen för första gången i mitt liv, har hon sagt till Vouge om upplevelsen av att plötsligt bli kändis.

En inre konflikt som det sällan syns ett spår av utåt. När Vouges reporter möter henne kör hon exempelvis fyrhjuling i öknen utanför Palm Desert, Kalifornien, och hennes uppenbarelse beskrivs som ”eterisk” med en ospårbar europeisk accent à la världsvant diplomatbarn.

Alicia Vikander, 30:

Fick sitt svenska genombrott 2010 med filmen ”Till det som är vackert”. För prestationen belönades hon med en Guldbagge året därpå.


Hollywooddebuterade i ”Anna Karenina” 2012. Men fick sitt stora genomslag 2015 med roller i ”Ex machina” och ”The danish girl”.


Vann en Oscar 2016 för bästa kvinnliga biroll för prestationen i ”The danish girl”.


Har sen dess tagit över rollen som Lara Croft i ”Tomb raider” efter Angelina Jolie.

Familj:

Skådespelerskan är sen hösten 2017 gift med skådespelaren Michael Fassbender, 42. De träffades i samband med inspelningen av filmen ”Fyren mellan haven”, och är kända för att vara mycket hemlighetsfulla om sitt privatliv. 


Bröllopet ägde rum på Ibiza tillsammans med de allra närmaste, och paret fortsatte därefter till Italien på smekmånad. Efter att omvärlden siktat en gigantisk diamantring på Vikanders ringfinger, bekräftade paret vigseln.

Boende:

Bor i en exklusiv våning i Alfama, Lissabon. Bostaden har utsikt över floden Tajo, en privat terrass med trädgård, tillgång till pool i fastigheten, samt ska ha kostat omkring 20 miljoner kronor.


Skådespelerskan är dock nästan ständigt på resande fot mellan exempelvis Los Angeles, New York, Spanien, Paris och Italien. Har tidigare bott i London.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.