Det var i somras som Alicia Vikander tackade ja till att bli ansiktet utåt för modemärket Louis Vuitton. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESDet var i somras som Alicia Vikander tackade ja till att bli ansiktet utåt för modemärket Louis Vuitton. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Det var i somras som Alicia Vikander tackade ja till att bli ansiktet utåt för modemärket Louis Vuitton.  Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Under nattens Met-gala i USA dök den svenska stjärnan också upp på röda mattan iklädd det franska märket från topp till tå. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESUnder nattens Met-gala i USA dök den svenska stjärnan också upp på röda mattan iklädd det franska märket från topp till tå. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Under nattens Met-gala i USA dök den svenska stjärnan också upp på röda mattan iklädd det franska märket från topp till tå. Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Under nattens Met-gala i USA dök den svenska stjärnan också upp på röda mattan iklädd det franska märket från topp till tå. Foto: Starpix/Rex/Shutterstock / STARPIX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESUnder nattens Met-gala i USA dök den svenska stjärnan också upp på röda mattan iklädd det franska märket från topp till tå. Foto: Starpix/Rex/Shutterstock / STARPIX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Under nattens Met-gala i USA dök den svenska stjärnan också upp på röda mattan iklädd det franska märket från topp till tå.  Foto: Starpix/Rex/Shutterstock / STARPIX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Alicia Vikander stal showen på Met-galan

Publicerad

Här stjäl Alicia Vikander showen på Met-galan.

Svenska skådespelaren dök nämligen upp helt klädd i Louis Vuitton – med klädmärkets chefsdesigner Nicolas Ghesquiere vid sin sida.

Det var i somras som Alicia Vikander tackade ja till att bli ansiktet utåt för modemärket Louis Vuitton. Under nattens Met-gala i USA dök den svenska stjärnan också upp på röda mattan iklädd det franska märket från topp till tå.

På sig hade den Oscarsvinnande skådespelarfen ett fodral i rött, vitt, svart och guld med flera futuristiska detaljer. På fötterna hade hon ett par boots i samma färger och stil – allt självklart från just Louis Vuitton.

 

LÄS MER: Alicia Vikander vann en Oscar

Alicia Vikander och Louis Vuitton

Och vid sin sida på röda mattan hade Alicia Vikander ingen mindre än Nicolas Ghesquière. Nicolas Ghesquière är en fransk modedesigner och chefsdesigner på Louis Vuitton.

Alicia Vikander är inte den enda skådespelaren som agerat ansikte utåt åt Louis Vuitton. Tidigare har bland annat Michelle Williams, Jennifer Connelly och Charlotte Gainsbourg också poserat för det franska designermärket.

 

LÄS MER: Alicia Vikanders kyss efter vinsten på Oscarsgalan

Alicia Vikander vann en Oscar

Alicia Vikander har hittills haft ett sanslöst år. I slutet av februari i år kammande svenskan hem en Oscarsstatyett för "Bästa kvinnliga biroll" för hennes insats i filmen "The danish girl".

– Mamma och pappa, tack för att ni trodde på mig. Tack för att ni gav mig tron att vad som helst kan hända. Även om jag aldrig förväntade mig det här, säger hon i sitt tagna tacktal, sa hon bland annat i sitt tacktal från scenen.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag